Πώς το Ηράκλειο θα γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός;

Κρήτη
Πώς το Ηράκλειο θα γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συγκριτικό πλεονέκτημα τον πολιτισμό, ειδικοί σχεδιάζουν την τουριστική ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου ώστε από… πέρασμα να αποτελέσει προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες και τους χειμερινούς μήνες.

Όπως ανέφεραν ειδικοί, πέρα από τα μουσεία, τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα, ιδιαίτερη βαρύτητα στην τουριστική αυτή καμπάνια θα πρέπει να δοθεί στις πολιτιστικές διαδρομές, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τη γαστρονομία, τις αγορές και τη νυχτερινή διασκέδαση.

Ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων και ένα νέο αφήγημα για το τουριστικό Ηράκλειο, ώστε να καθιερωθεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίζουν τη ψυχή των Κρητικών.

Το πρόγραμμα Τουριστικού Μάρκετινγκ για το Ηράκλειο παρουσιάστηκε από τον Σύμβουλο και Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρη Κούτουλα, ενώ στην αξία και τη μαγεία των συνεργειών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα, ωστόσο όπως σημειώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να γίνουν και άλλες συντονισμένες ενέργειες ώστε το εγχείρημα αυτό να πάρει σάρκα και οστά τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Δείτε ενδεικτικά κάποια σημεία από την παρουσίαση:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News