Ειδήσεις

Αλλάζουν οι βαθμολογίες στα σχολεία: Τέλος στα 20άρια

Ως αναγκαία κρίνεται η αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης των μαθητών στα Γυμνάσια και Λύκεια, με το Υπουργείο να εξετάζει την αλλαγή της παραδοσιακής κλίμακας βαθμολόγησης από το 1 έως το 20, χρησιμοποιώντας την κλίμακα του 1 έως 5 ή του A,B,C.

«Είναι αναγκαίο να αλλάξει ο τρόπος βαθμολόγησης. Ο συγκεκριμένος τρόπος βαθμολόγησης που ισχύει στην Ελλάδα δεν ακολουθείται στις υπόλοιπες  χώρες, ως επί το πλείστον. Αντιθέτως εφαρμόζεται το A,B,C, βαθμοί από το 1 έως το 5 , αλλά με πολύ μικρότερα διαστήματα στη βαθμολόγηση» δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Παυσανίας Παπαγεωργίου,

«Για να μπορέσουμε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, είναι αναγκαίο να προσαρμόσουμε και τον τρόπο βαθμολόγησης μέσα στο σχολείο. Με λιγότερα μαθήματα, με ένα Νέο Λύκειο που βοηθάει στη γνώση και στη δημιουργία ενός σωστού ανθρώπου δεν χρειαζόμαστε πλέον αυτό το πολύ συγκεκριμένο σύστημα βαθμολόγησης των  μαθητών από 1-20» πρόσθεσε.  

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται για το Δημοτικό

Για τους  μαθητές  της Α' και Β' τάξης Δημοτικού προβλεiπεται μοiνο προφορικη? περιγραφικη? αξιολοiγηση. Ο δαiσκαλος της ταiξης με τη ληiξη καiθε τριμηiνου θα ενημερωiνει τους γονειiς των μαθητωiν για την προiοδο? τους. Στο Βιβλιiο Μητρωiου και Προοiδου δεν καταχωριiζεται καμιiα βαθμολογιiα και οι στηiλες για τις ταiξεις αυτεiς στο εν λοiγω βιβλιiο παραμεiνουν κενεiς.

Στο τεiλος του διδακτικου? εiτους συμπληρωiνονται με την εiνδειξη «Προαiγεται» η? «Επαναλαμβαiνει την ταiξη». Στις Γ ? και Δ ? ταiξεις Δημοτικου? προβλεiπεται περιγραφικη? αξιολοiγηση σε συνδυασμο? με κλιiμακα βαθμολογιiας ως ακολουiθως: Αiριστα (Α), Πολυ? καλα? (Β), Καλα? (Γ), Σχεδοiν καλα? (Δ).

Στο Βιβλιiο Μητρωiου και Προοiδου καταχωριiζεται η βαθμολογιiα με τα συiμβολα των λεκτικωiν χαρακτηρισμωiν, δηλαδη? με τα κεφαλαιiα γραiμματα Α, Β, Γ και Δ.  

Η διαδικασιiα αυτη? τηρειiται και στους ελεiγχους προοiδου των μαθητωiν.

Κατα? την εiκδοση των αποτελεσμαiτων, στο Βιβλιiο Μητρωiου και Προοiδου αναγραiφεται μοiνο η λεiξη «Προαiγεται».

Στις Ε ? και ΣΤ ? ταiξεις Δημοτικου? προβλεiπεται περιγραφικη? αξιολοiγηση σε συνδυασμο? με κλιiμακα Βαθμολογιiας που ειiναι λεκτικη? και αριθμητικηi, ως ακολουiθως:

Αiριστα (9-10),

Πολυ? καλα? (7-8),

Καλα? (5-6),

Σχεδοiν καλα? (?5).

Οι αλλαγές που σχεδιάζονται για το λύκειο

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές στο λύκειο και ιδιαίτερα στην Β' και Γ' τάξη.

Στη Β' λυκείου εισάγονται τις επόμενες χρονιές δυο νέα μαθήματα, των Φυσικών Επιστημών (μάθημα διαθεματικής προσέγγισης μέσω της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας) και των Κοινωνικών Επιστημών (που θα περιλαμβάνει Ιστορία και Πολιτειακή Αγωγή).

Στην Γ' λυκείου μελετάται εάν τα μαθήματα κορμού θα είναι ένα (Γλώσσα) ή δύο (Γλώσσα και Ιστορία),  συν δυο ακόμη μαθήματα επιλογής ανά κατεύθυνση και ένα ακόμη επιλογής για τη έκδοση του απολυτηρίου.    

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια