Πήγαν να της πουλήσουν κουβέρτες & η γιαγιά τους τακτοποίησε

Κρήτη
Πήγαν να της πουλήσουν κουβέρτες & η γιαγιά τους τακτοποίησε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρα μεσημέρι δε δίστασε να «χτυπήσει» στο σπίτι μιας ηλικιωμένης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς ένα ζευγάρι επιτηδείων, χωρίς βέβαια να ξέρει ότι η ηλικιωμένη θα τους έκανε να... τραπούν σε φυγή!

Συγκεκριμένα, περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με τα όσα κατήγειλλε η κόρη της ηλικιωμένης  στο neakriti.gr, ένας άνδρας και μία γυναίκα χτύπησαν την πόρτα μίας 85χρονης γυναίκας στο χωριό Άγιοι Δέκα, με την πρόφαση ότι πωλούν κουβέρτες.

Ανυποψίαστη η ηλικιωμένη, άνοιξε την πόρτα και η γυναίκα που προσποιείτο ότι πουλάει τις κουβέρτες, με τη μέθοδο της απασχόλησης, της «έπιασε την κουβέντα», με αποτέλεσμα ο άνδρας να εισβάλλει στο σπίτι της 85χρονης και να κατευθυνθεί απευθείας στη σιφονιέρα.

Μέχρι να φωνάξει η 85χρονη την κόρη της, η οποία και - κατά τύχη - βρισκόταν στο χωριό, η γυναίκα είχε εξαφανιστεί και μπαίνοντας η ηλικιωμένη στο σπίτι της βρέθηκε μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα: Ο άνδρας βρισκόταν ακόμη μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης, έχοντας κάνει, μάλιστα, «φύλλο και φτερό» τα συρτάρια της σιφονιέρας της 85χρονης, ψάχνοντας, προφανώς, για μετρητά ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Η ηλικιωμένη έβαλε αμέσως τις φωνές και ο άνδρας τράπηκε σε φυγή, μπαίνοντας σε ένα σκούρο μπλε αυτοκίνητο, τύπου βαν, με φιμέ τζάμια, στο οποίο επέβαινε και η γυναίκα που προσποιείτο ότι πουλάει τις κουβέρτες.

Ευτυχώς, ο άνδρας δεν πρόλαβε να αφαιρέσει χρήματα από το σπίτι της 85χρονης.

Στο σπίτι της 85χρονης κλήθηκαν και οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, προκειμένου να γίνει καταγγελία στο περιστατικό.

Είχε πέσει ξανά θύμα απάτης

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κόρη της ηλικιωμένης στο neakriti.gr, η μητέρα της, η οποία και ζει μόνη της, έχει πέσει θύμα απάτης και στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας, ο οποίος προσποιείτο ότι είναι εφοριακός, της ζήτησε χρήματα, που - δήθεν - χρωστούσε ο γιος της ηλικιωμένης, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσει το ποσό των 500 ευρώ.

Αυτό που ζητάει η κόρη της ηλικιωμένης είναι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς και εν γένει χωριών του Ηρακλείου να προσέχουν, καθώς δεν γνωρίζουμε που και πότε μπορεί να «ξαναχτυπήσουν» οι συγκεκριμένοι επιτήδειοι.

Ρεπορτάζ: Μαρία - Ελένη Νικηφόρου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News