default-image

Μεξικό: Δολοφονήθηκε μέσα σε διυλιστήρια

Κόσμος
Μεξικό: Δολοφονήθηκε μέσα σε διυλιστήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής της ασφάλειας σε ένα από τα έξι κρατικά διυλιστήρια του Μεξικού δολοφονήθηκε την Πέμπτη, καθώς οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στρέφουν όλο και περισσότερο την προσοχή τους και σε αυτόν τον τομέα της μεξικανικής βιομηχανίας.

Εισαγγελείς στην κεντρική μεξικανική Πολιτεία Γουαναχουάτο ανέφεραν ότι ο Ταντέο Λινεόλ Αλφόνσο δολοφονήθηκε στην πόλη Σαλαμάνκα, όπου βρίσκεται ένα από τα διυλιστήρια της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Pemex.

Τα καρτέλ των ναρκωτικών, που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τις πηγές εσόδων τους, έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και το διυλιστήριο στη Σαλαμάνκα ανάμεσα στα άλλα. Η κλοπή καυσίμων έχει γίνει ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα για τις Αρχές του Μεξικού, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στερεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα παρακολούθησαν, πλησίασαν, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Αλφόνσο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, καθώς πήγαινε με το αυτοκίνητό του τα παιδιά του στο σχολείο. Η εισαγγελία ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και των ηθικών αυτουργών.

Εργαζόμενοι σε μεξικανικά διυλιστήρια βρίσκονται όλο και πιο συχνά αντιμέτωποι με απειλές από συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Πηγές ενήμερες για την κατάσταση στη Σαλαμάνκα επισήμαναν ότι ο Αλφόνσο είχε δεχθεί απειλές επανειλημμένα.

Πολλοί εργαζόμενοι της Πέμεξ έχουν δολοφονηθεί σε αυτή την πόλη τα τελευταία χρόνια.

Η διεύθυνση της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου καταδίκασε την δολοφονία του στελέχους της και ο διευθύνων σύμβουλός της Κάρλος Τρεβίνιο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Αλφόνσο στους οικείους του.

Στην πολιτεία Γουαναχουάτο, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της βιομηχανίας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα μεγάλη αύξηση των ανθρωποκτονιών—που έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εικοσαετίας στο Μεξικό το 2017.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News