Βιάννος: Οι βοριάδες ρήμαξαν περιουσίες & έσπασαν παρμπρίζ

Κρήτη
Βιάννος: Οι βοριάδες ρήμαξαν περιουσίες & έσπασαν παρμπρίζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος των ανέμων  βρίσκεται η Βιάννος τα  τελευταία 24ώρα.Προβλήματα και μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η μανία των βοριάδων οδηγώντας σε πλήρη απόγνωση τους κατοίκους που τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει θεατές εικόνων πλήρους καταστροφής των περιουσίων τους.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης . «Αυτό το πράγμα δεν το θυμάμαι ξανά. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο . Για 48 ώρες και παραπάνω η Βιάννος δέχεται μεγάλο «χαστούκι» από ανέμους. Το βράδυ που πέρασε ένα παρμπρίζ  σχολικού λεωφορείου που ήταν ακινητοποιημένο σε στάση στη Βιάννο και μετέφερε μαθητές, έσπασε.

Ενώ η εικόνα που αντικρύζουν σήμερα κάτοικοι και δημοτική αρχή είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική. Οι καταστροφές πολύ μεγάλες  και πρωτόγνωρες στο φυτικό κεφάλαιο , θερμοκήπια πρώιμης  καλλιέργειες  έχουν ισοπεδωθεί, ενώ οι άνεμοι έχουν καταστρέψει ολοσχερώς  και υπαίθριες καλλιέργειες.

«Οι θυελλώδεις βοριάδες έσπασαν και ξερίζωσαν δέντρα, πεύκα, ευκαλύπτους. Το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βιάννου, υπέστη καταστροφή. Ψαρή φοράδα , Άρβη, Ξερόκαμπος , Κερατόκαμπος παραδόθηκαν αμαχητί  και  με διακοπές ρεύματος . Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Σήμερα θα ενημερώσω τα Υπουργεία και θα στείλω επιστολές και προς τους βουλευτές προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση για άμεση αποζημίωση των πληγέντων.»

Αναφορικά πάντως με τις χιονοπτώσεις  ο Δήμαρχος τόνισε ότι χιόνισε ψηλά στα βουνά  χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει δυσάρεστες συνέπειες για κτηνοτρόφους και ζώα.

Κλειστά τα σχολεία σήμερα στη Βιάννο

Ο Δήμος Βιάννου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε όλη την επικράτεια του Δήμου, αλλά και για την ασφάλεια της μετακίνησης των μαθητών της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του Δημοτικού παιδικού σταθμού Βιάννου,  σχολεία δε θα λειτουργήσουν σήμερα.

Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη, τα εξής σχολεία δε θα ανοίξουν τις πόρτες τους:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

-Γυμνάσιο - Λύκειο Βιάννου

-Δημοτικό Σχολείο Αμιρών.

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Άρβης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ "ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ" ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ψαρής Φοράδος .

- Νηπιαγωγείο Καστρίου.

-Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΜΠΟΦΟΡ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ - ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News