Το doodle της Google τιμά την Βιρτζίνια Γουλφ

Κόσμος
Το doodle της Google τιμά την Βιρτζίνια Γουλφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συγγραφέα Βιρτζίνια Γουλφ είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Η Google τιμά την διάσημη συγγραφέα με αφορμή την 136η επέτειο από τη γέννησή της.

Η Βιρτζίνια Γουλφ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1882 και έμελε να μείνει στην ιστορία ως μια από τις σημαντικότερες μορφές της λογοτεχνικής κοινωνίας του Λονδίνου.

Μυθιστοριογράφος και δοκιμιογράφος, η Βιρτζίνια Γουλφ, άφησε παρακαταθήκη στην παγκόσμια λογοτεχνία έργα όπως: Η κυρία Νταλογουέι (Mrs Dalloway, 1925), Στο φάρο (To The Lighthouse, 1927), το Ορλάντο: μια βιογραφία (Orlando, 1928), και το δοκίμιο Ένα δωμάτιο ολοδικό σου (A Room of One's Own, 1929).

Σημαδεμένη από τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε 6 ετών από τα αδέρφια της, από τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της, αλλά και από έναν μάλλον δυστυχισμένο γάμο η Βιρτζίνια Γουλφ βυθίζεται μέρα με τη μέρα στη μελαγχολία.

Στις 28 Μαρτίου 1941 η Γουλφ εγκαταλείπει το σπίτι της προς άγνωστη κατεύθυνση αφήνοντας δυο σημειώματα, ένα για την αδερφή της και ένα για τον σύζυγό της και παρέμενε αγνοούμενη  για 3 εβδομάδες, μέχρι να βρεθεί πρώτα το καπέλο της και το μπαστούνι της σε μια όχθη του ποταμού Ουζ (Ouse) και αργότερα τρία μικρά παιδιά να ανακαλύψουν το πτώμα της στις 19 Απριλιου του 1941.

Το πτώμα της αποτεφρώνεται την επόμενη μέρα και τα υπολείμματα θάβονται στο σπίτι στο Μονκς, κάτω από μια φτελιά.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News