Ειδήσεις

Θέμα ωρών η αναχώρηση των πλοίων παρά τους βοριάδες

Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλοία της γραμμής για παραπάνω από ένα 24ώρο.

Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλοία της γραμμής για παραπάνω από ένα 24ώρο.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το λιμεναρχείου Ηρακλείου, τα δεδομένα του καιρού δείχνουν σταδιακή ύφεση των φαινομένων δίνοντας έτσι και το πράσινο φως στην αναχώρηση των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου για τον Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Αν και το απαγορευτικό βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η αναχώρηση των πλοίων θα γίνει κανονικά στις 9 το βράδυ, σύμφωνα με στελέχη του λιμεναρχείου.

Ωστοσο να σημειωθεί ότι έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τους θυελλώδεις ανέμους πρόκειται να επηρεαστούν τα εξής πελάγη της Κρήτης: ανατολικό Κρητικό, νοτιοδυτικό Κρητικό, νοτιοανατολικό Κρητικό στην Ιεράπετρα και δυτικότερα αυτής με ανέμους 8 με 9 μποφόρ.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

Α. Να προβούν άμεσα στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

Β. Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού εφόσον χρειαστεί.

Γ. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες ερασιτεχνικών λέμβων να μην αποπλέουν από λιμένες, ή εφόσον έχουν ήδη επιπλεύσει, να επιστρέψουν έγκαιρα σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.

Δ. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και της υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στα 28310 22276 και 28310 20248.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια