Ψάχνουν τη «μερακλίνα» γιαγιά «κόντρα» όμως στον άνεμο

Κρήτη
Ψάχνουν τη «μερακλίνα» γιαγιά «κόντρα» όμως στον άνεμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια γυναίκα 85 ετών εξαφανίστηκε από την δημοτική κοινότητα Πιλαλήματα  Σητείας και αναζητείται από την Αστυνομία τους διασώστες τους πυροσβέστες και τους Σαμαρείτες, καθώς έχουν κινητοποιηθεί όλες οι αρμόδιες αρχές για την εύρεση της.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης γυναίκας χάθηκαν το πρωί της Τετάρτης, ενώ οι αναζητήσεις άρχισαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας στα Πιλαλήματα  από αστυνομικούς, Σαμαρείτες και διασώστες της ΕΔΕΑΚ  Σητείας.

Επίσης νωρίς το βράδυ στις ομάδες διάσωσης προστέθηκε και η Ομάδα Διάσωσης Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Κουλουβουσίδη.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης αναμενόταν να συνεισφέρουν στις έρευνες, διασώστες και Σαμαρείτες της Ιεράπετρας, καθώς και πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.

Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης, οι έρευνας παρέμεναν άκαρπες και διεξάγονταν κάτω από τσουχτερό κρύο, χιονόνερο και θυελλώδεις βορριάδες στην περιοχή των Περβολακίων Δήμου Σητείας, όπου είχε δηλώσει κάποιος κάτοικος της περιοχής ότι την είχε ιδεί να περιφέρεται.

Η ηλικιωμένη, με το παρατσούκλι «Μερακλίνα» έμενε μόνη της στα Πιλαλήματα, έχει Αλτσχάιμερ και καρδιολογικά προβλήματα και τα τελευταία χρόνια συνήθιζε να φεύγει από το σπίτι της παρόλο που είναι πολύτεκνη και έχει 11 παιδιά. Την τελευταία φορά που έκανε ωτοστόπ και έφυγε από το σπίτι της βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, στη Μαρωνιά Σητείας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Ήθελε πάντα να πάει στο λιμάνι της Σητείας και έτσι έβγαινε στο κεντρικό δρόμο και ζητούσε από τους διερχόμενους να τη μεταφέρουν στο λιμάνι. Οι κάτοικοι της περιοχής όμως γνώριζαν την ασθένεια και την εμμονή της να φεύγει, και  αγνοούσαν την επιθυμία της.

Η ηλικιωμένη  γυναίκα είχε πάντα μαζί της το πιστό της σκυλί το οποίο όμως βρέθηκε στο σπίτι της να την περιμένει, που σημαίνει ότι μάλλον έχει απομακρυνθεί με κάποιο μεταφορικό μέσο από το χωριό της και το σκυλάκι δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει

Οι μέχρι στιγμής έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς και το έργο των αστυνομικών και των εθελοντών όπως είναι φυσικό δυσκολεύουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η αγωνία για την οικογένεια της κορυφώνεται αφού εκτός των άσχημων καιρικών συνθηκών η γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς φοράει βηματοδότη και το ψύχος ίσως θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της.

 «Το βράδυ της Τετάρτης οι έρευνες που ξεκίνησαν με θυελλώδεις ανέμους, βροχή και κρύο, από τρία περιπολικά με 10 αστυνομικούς και την ΕΔΕΑΚ με 15 άτομα, διεξήχθη με πολλές αντίξοες συνθήκες μέχρι τα ξημερώματα.

Δυστυχώς δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει και τα στοιχεία  που  διαθέτουμε είναι αντικρουόμενα και δεν μας έχουν επιτρέψει να φέρουμε την έρευνα σε ένα καλό επίπεδο», αναφέρει από την πλευρά του ο Γιαννης Δασκαλάκης, αρχηγός της ομάδας ΕΔΕΑΚ Σητείας, ο οποίος έχει προτείνει να δημοσιευτεί η φωτογραφία της 85χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν την έχει συναντήσει κανείς σε κάποιο άλλο σημείο της Ανατολικής Κρήτης, ενώ μόλις πέσει ο αέρας θα πετάξει  drone  για να ερευνήσει από ψηλά την περιοχή.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News