Ειδήσεις

Βγήκαν και σήμερα τα τρακτέρ - στα μπλόκα οι αγρότες

Οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους και καλούν όλους να “συστρατευτούν” μαζί τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Bγήκαν τα τρακτέρ από προχθές το βράδυ στο μπλόκο των Πραιτωρίων στο νομό Ηρακλείου, ενώ μπλόκα στήνονται διαρκώς τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και άλλων αγροτικών φορέων.

Οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων έστησαν μπλόκο από προχθές Τρίτη το βράδυ στα Πραιτώρια και καλούν αγρότες και κτηνοτρόφους να "συστρατευτούν" μαζί τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων "υπογραμμίζει" τις ημερομηνίες των μπλόκων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα γενικά και στην Κρήτη ειδικά.

"Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων χαιρετίζει την αγροτιά του μόχθου που σηκώνει ανάστημα σε όλη την Ελλάδα, τους βιοπαλαιστές αγρότες που συσπειρώνονται δυναμικά στο ΜΠΛΟΚΟΥ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ για δεύτερη μέρα. Οι πανελλαδικά συντονισμένες, από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων κινητοποιήσεις πληθαίνουν καθημερινά.

Σήμερα, Πέμπτη 25/1:

 • Στην Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στήνει μπλόκο στον Πλατύκαμπο, στην Μεσσήνη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης καλεί τους αγρότες με τα μηχανήματά τους στο σταθμό της Μεσσήνης, στην Πέλλα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» στήνει μπλόκο στη διασταύρωση Γυψοχωρίου, στην Ημαθία στήνεται μπλόκο στην Κουλούρα.
 • Αύριο, Παρασκευή 26 Γενάρη, βγαίνουν στην υπόλοιπη Κρήτη και αλλού στη χώρα:

  • Στα Χανιά συγκέντρωση των τρακτέρ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, και στο Ρέθυμνο κινητοποίηση στις 10.00 π.μ. στον κόμβο Μάνδρες.

  Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής να στηρίξουν το μπλόκο ακόμα περισσότερο! Να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη κατά των παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ που μας σπρώχνουν πιο βαθιά στο ξεκλήρισμα, στην εξαθλίωση.

  Καλούμε τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα, με τα οποία έχουμε κοινά προβλήματα. Να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας, να συμπαραταχτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

  Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν' αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας.

  Όλοι στα μπλόκα. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!

  Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα και δίκαια, και αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για:

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.
  • Άμεσα μέτρα οργάνωσης της δακοκτονίας από κυβέρνηση και περιφέρεια. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια