"Θερμοί" μέτοχοι και "μέντορες" πρόεδροι!

Αθλητισμός
"Θερμοί" μέτοχοι και "μέντορες" πρόεδροι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η λύση που ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ μετά τη συγκέντρωση των μετόχων της στο «Galaxy» απαντά ισχυρά σε όσα χρειάζεται να έχει τώρα η ομάδα για να πετύχει τον στόχο της, στο τρέχον πρωτάθλημα.

Είναι λύση που ενθαρρύνει δυναμικά, ειδικά σε αυτή τη πολύ κρίσιμη στροφή και φυσικά  επικροτείται. Ορθή και η τοποθέτηση των μετόχων με αφορμή το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από εκπροσώπους επιχειρηματία από το εξωτερικό να πληροφορηθούν για την ΠΑΕ, συζητώντας με οικονομικά και διοικητικά στελέχη της. Οι κινήσεις ενδιαφέροντος ασφαλώς και δεν σηματοδοτούν κατάθεση επίσημης πρότασης και η  έκβαση είναι άγνωστη. Η ΠΑΕ ΟΦΗ πάντως τοποθετείται καθαρά: «Αν υπάρξει επίσημη πρόταση, από όπου και αν προέρχεται,  θα εξεταστεί με τη σοβαρότητα που αρμόζει στον ΟΦΗ". Στις 12 Φεβρουαρίου που είναι η συνέλευση, ότι καλό είναι να 'ρθει είθε να'ρθεί...

 Αυτό που συνεπήρε τον φίλαθλο κόσμο και κατακλύζει το γήπεδο με τα γκολ του Μάνου και τις απανωτές νίκες, είναι ακριβώς το ίδιο που συνεπήρε ένα μεγαλύτερο εύρος μετόχων και φίλων ακόμη, ώστε να υπάρξει η λύση που χρειάζεται ώστε να σταθεί ο ΟΦΗ στο ύψος των περιστάσεων.

 Η διοικούσα επιτροπή που όρισε το Πρωτοδικείο για τον ΟΦΗ, έχει επιτύχει χωρίς καμία αμφισβήτηση, την εμφύσηση της φλόγας στο εσωτερικό της ομάδας και μαζί την ενότητα μεταξύ ομάδας και φιλάθλων, κρατώντας παράλληλα άφθαρτη και καθαρή εικόνα, απ' όλες τις πλευρές.

 Η αντικειμενική θεώρηση λοιπόν, οδηγεί σε γνωστά σοφά ρητά του ποδοσφαίρου («ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει») και της ζωής («ουδέν μονιμότερο του προσωρινού)!

 Από τα στοιχεία που προκύπτουν από τις απανωτές συσκέψεις των μετόχων με επίκεντρο τη μεγάλη του «Galaxy» το βράδυ της Τρίτης, οι μέτοχοι φέρεται να συγκλίνουν περισσότερο προς αυτή την επιλογή, έχοντας ως δεδομένο ότι στην παρούσα λεπτή φάση του πρωταθλήματος η συνεκτικότητα όλων των κρίκων της αλυσίδας του ΟΦΗ βρίσκεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

 Η ανακοίνωση το μαρτυρεί, θα λέγαμε ευκρινώς:  «Η Διοικούσα Επιτροπή , μετά από απόφαση των μετόχων, θα στηριχθεί και με κάποιους παλιούς παράγοντες της ομάδας, οι οποίοι εκτός από την οικονομική τους συμμετοχή στο εγχείρημα, θα τη βοηθήσουν με την εμπειρία τους, σε κρίσιμες αποφάσεις, στο επόμενο διάστημα».

 Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Τους μαρτυρεί το ενδιαφέρον τους στις τρέχουσες εξελίξεις του ΟΦΗ: Κώστας Καζανάκης, Φανούρης Βατσινάς, Γιάννης Πολεμαρχάκης. Τρεις πρώην πρόεδροι με μεγάλα -ανάλογα ο καθένας- αποστάγματα εμπειριών στο ποδόσφαιρο και στο πρωτάθλημα. (Ήδη στηρίζουν σε τομείς που ξέρουν πολύ καλά). Οι επιχειρηματίες θέλουν την βοήθεια τους, ακριβώς για την εμπειρία τους στα σταυροδρόμια του πρωταθλητισμού (άνω και κάτω διαβάσεις), εκτιμώντας προφανώς ότι έτσι θα συμβάλλουν στην παρούσα φάση περισσότερο, ως "μέντορες" και εκτελεστές σε κρίσιμα. Βλέποντας και κάνοντας και μετά.

  [Ενοχλήθηκε από τη δημοσιότητα του ενδιαφέροντος, ο ενδιαφερόμενος; Ξέρει ωστόσο πολύ περισσότερα απ' όσα μπορούμε να νομίζουμε, για την Κρήτη και τον ΟΦΗ;]

  Εν κατακλείδι, εκείνο που προέχει είναι ότι ο ΟΦΗ έχει τη λύση να προχωρήσει, αποφεύγοντας τα μαύρα σύννεφα. Οι ακριβείς συνθέσεις, θα περάσουν από διάφορα σενάρια και θα απαντηθούν από τις 12 Φεβρουαρίου …Τώρα επείγει -λόγω ημερομηνιών- η ολοκληρωμένη ενίσχυση της ομάδας. Το πόκερ διαφαίνεται πολύ δυνατό με τους παίκτες της κορυφής και της ανόδου...

Κράτησε την υπόσχεσή του για τον ΟΦΗ

Συνήθως οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος σε μια αγοραπωλησία, έχουν αβέβαιη έκβαση και παίρνουν το χρόνο τους. Οι περισσότερες μάλιστα και δη στο ποδόσφαιρο έχουν μικρό ποσοστό ολοκλήρωσης. Η πρόσφατη περίπτωση που αναδείχτηκε στον ΟΦΗ μέσα από προτάσεις συζητήσεων μιας ουσιαστικά ερευνητικής αποστολής, συγκινεί και μόνο για τη σκέψη ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της κρητικής ομάδας. Ο Άκης Αγιομαμίτης είχε υποσχεθεί σε ανθρώπους του ΟΦΗ από το φιλικό για τον Γκέραρντ, όταν έμαθε τι συνέβαινε στην ομάδα, ότι θα κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει. Και το έκανε. Ξαναγύρισε και όχι μόνος του για να κινήσει τον τροχό. Πολλοί φίλαθλοι σχολίασαν θετικά τον Κύπριο «ομιλίτη» παλαίμαχο. Η συνέχεια πάντως επί της οθόνης, φυσικά παραμένει άγνωστη...

"Μήνυμα στο κινητό..."

Η υπόθεση "Καλαϊτζίδη" που ταλανίζει τη Football League, δεν στέκεται μόνο στην κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη, σύμφωνα με πηγές από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλα στοιχεία που ερευνά η εισαγγελία.  Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος "για ένα μήνυμα σε κινητό από ποδοσφαιρικό παράγοντα, προπονητή ή ποδοσφαιριστή που ομολογεί κάτι", ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα ονόματα ποδοσφαιριστών. Λέγεται επίσης ότι ο ίδιος ο καταγγέλων, δεν κατέθεσε μόνο με λέξεις στην εισαγγελέα, αλλά και με κάποια αποδεικτικά στοιχεία.

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News