Θα κριθεί στο ΟΑΚΑ...

Αθλητισμός
Θα κριθεί στο ΟΑΚΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, η ΑΕΚ την τακτική συνέπεια ανασταλτικά και το 0-0 του πρώτου προημιτελικού στο Φάληρο σημαίνει ότι η πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου θα κριθεί στο ΟΑΚΑ.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμετρήθηκαν στο "Γ. Καραϊσκάκης", στην πρώτη από τις δύο "μάχες" για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ντέρμπι με μπόλικη τακτική, λιγοστές φάσεις, ένταση και δυνατές μονομαχίες ως το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα και άφησε ορθάνοιχτη την πρόκριση για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ο Όσκαρ Γκαρθία έχοντας πληροφορηθεί τη σημασία τέτοιων αναμετρήσεων έμοιαζε να φρενάρει την αρχική σκέψη του για εκτενές ροτέισον, παρ΄όλα αυτά τόλμησε τρεις σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη.

Μιραλάς, Ανσαριφάρντ και Ένχελς έμειναν εκτός ενδεκάδας, με τους Σεμπά, Τζούρτζεβιτς και Μποτία αντίστοιχα να παίρνουν φανέλα βασικού. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψαν και οι Ζιλέ, Μάριν, αντί των Ταχτσίδη και Πάρντο. Στην αποστολή του Ολυμπιακού είχαν συμπεριληφθεί 22 παίκτες, έτσι εκτός 18άδας έμειναν οι Ίβουσιτς, Ένχελς, Χατζισαφί και Πάρντο.

Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ένα 3-5-2, με τον Λιβάγια πίσω από τους Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, αφήνοντας στον πάγκο τους Μασούντ, Μοράν και Σιμόες. Ο Μπακάκης έκλεινε την τριάδα των στόπερ, με τους Γαλανόπουλο - Κονέ δίδυμο μέσων στον άξονα.

Ο τραυματίας Τσόσιτς και οι Μάνταλος - Γιόχανσον που χάνουν τη σεζόν, ήταν εκτός πλάνων του τεχνικού της ΑΕΚ, όπως και Κλωναρίδης, Γιακουμάκης για αγωνιστικούς λόγους. Εκτός 18άδας έμεινε ο Βράνιες.

Από τη στιγμή που το ύφος της διοργάνωσης προέβλεπε διπλές αναμετρήσεις στα προημιτελικά, ήταν φυσικό επόμενο το πρώτο ματς στο Φάληρο να έχει μπόλικη τακτική και σκοπιμότητα, ιδίως για την ομάδα που είχε τη ρεβάνς στην έδρα της.

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι ένα γρήγορο γκολ θα τον έβαζε σε θέση οδηγού, επιτρέποντας του να διαχειριστεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης με βάση τις δικές του ανάγκες πριν πάει στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ήθελε να φέρει στα δικά της μέτρα τον ρυθμό του αγώνα, να κλείσει τους χώρους και προϊόντος του χρόνου να εκμεταλλευτεί την επιθετική της τριπλέτα.

Το ευτύχημα για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν πως ο άνθρωπος που υπερασπιζόταν την εστία μπήκε στο παιχνίδι πανέτοιμος.

Από σέντρα του Μάριν και προβολή του Τζούρτζεβιτς στο 6', ο Μπάρκας έκανε εκπληκτική επέμβαση -ενστικτωδώς- με το αριστερό του πόδι, κρατώντας το μηδέν για την ΑΕΚ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο νεαρός γκολκίπερ είπε "όχι" σε νέα προβολή του Ζιλέ, ππου βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάριν.

Σταδιακά η ΑΕΚ κατάφερε να παγώσει το τέμπο της αναμέτρησης, η διάταξη με τους τρεις στόπερ λειτουργούσε αποτελεσματικά, ωστόσο το πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους αφορούσε το κομμάτι της δημιουργίας.

Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε σωστά, έφτανε με... αίμα στην επιθετική τριάδα και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει. Το έκανε πρώτη φορά στο 34', με τον Προτό να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το πονηρό σουτ του Τσιγκρίνσι από το όριο της περιοχής.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία αλλά όχι και καθαρή σκέψη από τη μέση και μπροστά, ο Σισέ πρόλαβε τον Μπάρκα αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 37' και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου κυλούσαν στο ίδιο μοτίβο, η είσοδος του Μιραλάς στο παιχνίδι ήταν αυτή που λίγο έλειψε να αλλάξει της ισορροπίες άμεσα. Στην πρώτη του ουσιαστική επαφή με την μπάλα, ο Βέλγος έβγαλε σε θέση βολής τον Φορτούνη που αστόχησε από το ύψος του πέναλτι στο 56'.

Πέντε λεπτά μετά, το σουτ του Μάριν από το όριο της περιοχής έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα και ήταν ξανά η ΑΕΚ που έσπασε με passing game το τέμπο της αναμέτρησης, έχοντας μάλιστα μια καλή στιγμή στο 64', με τον Λιβάγια να μην φτάνει στην προβολή από γύρισμα του Γκάλο.

Το σκάκι των πάγκων συνεχίστηκε και όσο κυλούσε το ρολόι ο προημιτελικός έπαιρνε ξεκάθαρα τον χαρακτήρα "ματς του ενός γκολ". Αυτό δεν ήρθε ποτέ και πλέον όλα θα ξεκαθαρίσουν στην δεύτερη "μάχη" των ομάδων στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν (76' Ανδρούτσος), Σεμπά (56' Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (90' Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Λιβάγια (77' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83' Μασούντ), Αραούχο.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News