Ειδήσεις

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο & Τεστ Προσανατολισμού

Για άλλη μια χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτική Ημερίδα.

Για άλλη μια χρονιά τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτική Ημερίδα με το διακριτικό τίτλο «Ημέρες Εκπαίδευσης» για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και τους γονείς τους, το Σάββατο 27/1/18 στις 13.00 στο ξενοδοχείο Astoria.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

Α' Μέρος: εισήγηση του Κου Μανόλη Μαυράκη, Διευθυντή του Φροντιστηρίου, για το Νέο Λύκειο και το Nέο Εξεταστικό Σύστημα, όπως σχεδιάζεται από το Yπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, επιλεκτικός σχολιασμός σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των επαγγελματικών δικαιωμάτων, των πολλαπλών σταδιοδρομιών που διασφαλίζουν καθώς και προτάσεις για έξυπνες επιλογές σπουδών και καριέρας σε τομείς με προοπτικές.

Β' Μέρος: εισήγηση αλλά και συζήτηση με την Κα Κική Τζωρτζακάκη, γνωστή παιδαγωγό και συγγραφέα, σχετικά με τις πραγματικές δυσκολίες και τις ανάγκες των εφήβων (κυρίως σε σχέση με το άγχος της μελέτης και των εξετάσεων) αλλά και τα προβλήματα επικοινωνίας με τους γονείς τους. Εν τέλει προτάσεις για πρακτικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για «ποιοτική συμβίωση» Μεγάλων και Μικρών.

• ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

(για μαθητές Α΄ Λυκείου)

• ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Μαθησιακού Τύπου

(για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου)

Με αφορμή το συγκεκριμένο σεμινάριο της 27/1/18, δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές Α΄ Λυκείου (που δεν φοιτούν στα φροντιστήρια Πουκαμισάς) να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus», της Computer Academy. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο και σταθμισμένο στα ελληνικά δεδομένα ερωτηματολόγιο που διερευνά την προσωπικότητα και τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα του μαθητή. Με βάση αυτά τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για σπουδές και κατ΄ επέκταση επαγγέλματα. Η διαδικασία - συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

Επίσης, μαθητές Γ΄ Γυμνασίου (που δεν φοιτούν στα φροντιστήρια Πουκαμισάς) έχουν την δυνατότητα να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το Τεστ Μαθησιακού τύπου «Ariston Learning Types», της Computer Academy, με το οποίο μπορούν να ανακαλύψουν τους τρόπους για να μελετάνε και να μαθαίνουν αποτελεσματικά. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο ερωτηματολόγιο που εξετάζει την κατανομή μαθησιακών τύπων που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το άτομο αφομοιώνει γνώσεις. Η διαδικασία - συμμετοχή του μαθητή στο σχετικό Test είναι διάρκειας περίπου 20 λεπτών.

Διαδικασία Διεξαγωγής Tests & Παράδοσης Αποτελεσμάτων

Η διεξαγωγή των Tests θα γίνει την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών Success, Μονής Πρεβέλης 3.

Μετά τη διενέργεια και ολοκλήρωση του test ακολουθεί η συλλογή, μελέτη, καταγραφή των αποτελεσμάτων σε προσωπική αναλυτική έκθεση.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα (εντός Φεβρουαρίου) θα ακολουθήσει ατομική συμβουλευτική και ανάλυση των αποτελεσμάτων του test στο χώρο του φροντιστηρίου. (Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου, Μινωταύρου 14, πάροδος ΟΤΕ).

Η παράδοση και ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων θα γίνει από πιστοποιημένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού. Υποχρεωτική είναι η συνοδεία του μαθητή από έναν τουλάχιστον γονέα ή κηδεμόνα.

Πιστοποιημένο Κέντρο Συμβουλευτικής

& Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Στα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου Κρήτης (www.poukamisas.gr) παράλληλα με τις αμιγώς εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας μας (ως Συνεκπαίδευση από το 1999), και πρώτοι μεταξύ των φροντιστηρίων της Κρήτης, συστήσαμε ανεξάρτητο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές μας και όχι μόνο.

 H ποιότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη πιστοποίηση έξι Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού της μονάδας μας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Computer Academy.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού όλα αυτά τα χρόνια είναι πολλαπλές: Σεμινάρια ενημερωτικά, εντός και εκτός Φροντιστηρίου («Ημέρες Καριέρας»), για επιλογή Κατεύθυνσης, Σπουδών, αγορά εργασίας κ.λπ. Τεστ προσωπικότητας - δεξιοτήτων - ενδιαφερόντων με συμβουλευτική και προσωπικές συνεντεύξεις με μαθητές, άλλα σεμινάρια οργάνωσης χρόνου και μελέτης, ψυχολογίας εφήβων, συμβουλευτικής γονέων κ.λπ.

Οι πολλαπλές αυτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού υποστηρίζονται κατά καιρούς από σοβαρές συνεργασίες:

- COMPUTER ACADEMY (http://www.computeracademy.gr): εταιρεία παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε πολύ υψηλό επιπέδο. Αποκλειστικοί συνεργάτες του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς ανά την Ελλάδα, πάροχοι των ψυχομετρικών Tests ARISTON, τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, μαθησιακού τύπου κ.α.

- ORIENTUM (www.orientum.gr): εταιρεία συμβούλων σταδιοδρομίας, από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές στην Ελλάδα. Σπουδαίοι εισηγητές για σεμινάρια συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

- Εξωτερικοί συνεργάτες - σύμβουλοι για τους μαθητές μας και εισηγητές σχετικών σεμιναρίων, π.χ. Κική Τζωρτζακάκη (Παιδαγωγός - Συγγραφέας), Ειρήνη Δρακούλη (Ψυχολόγος), Ερασμία Δασκαλάκη (Ψυχολόγος) κ.α.

Παλαιότερες συνεργασίες

- ISON Psychometrica (www.ison.gr): εταιρεία παροχής υπηρεσιών εφαρμοσμένης ψυχολογίας, με πολύ αναπτυγμένο τον τομέα του επαγγελματικού προσανατολισμού.

- Θόδωρος Κατσανέβας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. O ίδιοs έχει συγγράψει πλούσια βιβλιογραφία για τα σχετικά θέματα (www.unipi.gr/katsanevas).

Για περαιτέρω πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχής στα Tests,

επικοινωνήστε με το Φροντιστήριο στο τηλέφωνο 2810 245 300.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια