default-image

Μετά από 20 χρόνια, σε τροχιά υλοποίησης η Δημοτική Αγορά

Κρήτη
Μετά από 20 χρόνια, σε τροχιά υλοποίησης η Δημοτική Αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίρονται το ένα μετά το άλλο τα εμπόδια για να αρχίσει επιτέλους το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Με εξασφαλισμένη τη συμφωνία μεταξύ Δήμου και καταστηματαρχών για τον τρόπο υλοποίησης του έργου και μετά την πρόσφατη εξέλιξη που άνοιξε το δρόμο για δανειοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, η Δημοτική Αρχή κάλεσε στα Χανιά τον μελετητή και σε σύσκεψη με τους μηχανικούς της Τεχνικής υπηρεσίας, οριοθετήθηκαν τα επόμενα βήματα.

Για ένα έργο που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μίλησε ο μελετητής του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου, ο οποίος εξήγησε ότι θα απαιτηθούν μικρές τροποποιήσεις στη μελέτη, πλην όμως εμφανίσθηκε βέβαιος πως για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, το έργο αρχίζει να υλοποιείται.

Ο Δήμαρχος Χανίων δεν έκρυψε την ενόχληση του για τη στάση μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν την πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων επισημαίνοντας ότι έτσι θα βάλουν την υπογραφή τους για να διατηρηθεί η υφιστάμενη κατάσταση στη Δημοτική Αγορά εμποδίζοντας την αποκατάσταση της.

Πρόθεση του Δήμου και του μελετητή είναι το έργο να συμπεριλάβει και τον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News