default-image

«Αλλάξτε συμπεριφορές... ΑνακυκλωS.O.S.τε!»

Κρήτη
«Αλλάξτε συμπεριφορές... ΑνακυκλωS.O.S.τε!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου οργανώνει Σεμινάριο - Συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου ΠΕ «Αλλάξτε συμπεριφορές… ΑνακυκλωS.O.S.τε!» την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα την μείωση των σκουπιδιών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση στα σχολεία.

Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και γνώσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν, η παροχή γνώσεων και τεχνικών ευαισθητοποίησης μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας για τη μείωση των απορριμμάτων, την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

Στο Σεμινάριο αυτό συμμετέχουν εκπαιδευτικοί του Δικτύου αλλά και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν στο Δίκτυο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, Χώρος: ΚΠΕ Βάμου, Κεφαλάς Αποκορώνου

17:00 - 17:45: Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Περιφερειακού Δικτύου

«Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!

17:45 - 18:00: Εγγραφές - Xαιρετισμοί.

18:00 - 18:45: Προγράμματα του ΚΠΕ Βάμου - Παρουσίαση του Περιφερειακού Δικτύου «Αλλάξτε συμπεριφορές: ΑνακυκλωSOSτε!», Παρουσίαση των προγραμμάτων του ΚΠΕ Βάμου, Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Βάμου (Ποντικάκης Φώτης, Υπεύθυνος ΚΠΕ Βάμου, Παπαδογιαννάκη Κωνσταντίνα, Αναπληρώτρια Υπεύθυνη ΚΠΕ Βάμου, Δεσποτίδου Ελένη, Μπάσιου Ανδριάνα, Ορφανουδάκη Μαρία, μέλη της ΠΟ του ΚΠΕ Βάμου)

18:45 - 19:00: «Η διαχείριση των απορριμμάτων στα Χανιά», Πατεράκης Κώστας,  Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων Χανίων (ΔΕΔΙΣΑ)

19:00 - 19:15:Διάλειμμα για καφέ - κέρασμα

19:15 - 20:00: Παρουσιάσεις Προγραμμάτων και Τοπικών Δικτύων των ΚΠΕ της Κρήτης σχετικά με την Ανακύκλωση και τα Απορρίμματα (εκπρόσωποι των ΚΠΕ Ανωγείων Ρεθύμνου, Αρχανών Ηρακλείου και Ιεράπετρας Λασιθίου)

20:00 - 21:00: Παρουσίαση προγραμμάτων Π.Ε. για τα απορρίμματα και την ανακύκλωση που υλοποιήθηκαν σε σχολεία του Δικτύου την προηγούμενη σχολική χρονιά

21:00: Λήξη πρώτης ημέρας σεμιναρίου - Δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες.

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, Χώρος: Χανιά, Πνευματικό Κέντρο Χανίων

08:30 - 09:00: Προσέλευση συμμετεχόντων

09:00- 11:30: Εργαστήρια

α) Θεατρικού παιχνιδιού με τους Μυλωνάκη Στρατή, Τσαντηράκη Σοφία και Βουμβουλάκη Χάρη (ΚΠΕ Ιεράπετρας) και

β) Ανακύκλωσης Χαρτιού με τις Έλενα Φανιουδάκη, Άννα Μαρτιμιανάκη και Ειρήνη Δερμιτζάκη (ΚΠΕ Αρχανών)

11:30 - 11:45: Διάλειμμα για καφέ - κέρασμα

11:45 - 14:00: Εργαστήρια

α) Κατασκευές μουσικών οργάνων με παλιά υλικά και υλικά από τη φύση(επαναχρησιμοποίηση) με το Γιώργο Γυπάκη, μουσικό- οργανοποιό,

β) «Φτιάχνουμε το δικό μας οικο-θέατρο σκιών και ζωντανεύουμε μύθους με ανακυκλωμένα υλικά» με το Νίκο Μπλαζάκη, Καραγκιοζοπαίκτη-μουσικό

14.00-14.00: Αξιολόγηση του Σεμιναρίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News