Ειδήσεις

Σε διαβούλευση η ανάπλαση στο πάρκο Γεωργιάδη

Τελικά μάλλον υπάρχει κάποιου είδους “φωτιά” πίσω από τον... “καπνό” των αντιδράσεων - διαμαρτυριών γύρω από την τύχη του πράσινου στο πλαίσιο της επικείμενης ανάπλασης του Δήμου Ηρακλείου...

Τελικά μάλλον υπάρχει κάποιου είδους "φωτιά" πίσω από τον... "καπνό" των αντιδράσεων - διαμαρτυριών γύρω από την τύχη του πράσινου στο πλαίσιο της επικείμενης ανάπλασης του Δήμου Ηρακλείου...

Δεν εξηγείται αλλιώς η χθεσινή εξέλιξη με την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του διαχειριστικού κανονισμού από το Δήμο. Και με την απόφαση σύστασης ειδικής επιστημονικής επιτροπής υπό τη συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρίας Κοζυράκη, η οποία θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Αυτές ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο πλαίσιο της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λότζια, με έναυσμα τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη γύρω από το πάρκο Γεωργιάδη, αλλά και τις κοπές δέντρων στην Ίδης...

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, η συντονίστρια ΣΟΑΠ-ΒΑΑ Ευγενία Στυλιανού, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου σε θέματα Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μ. Αβραμάκης και Μ. Δρετάκης, της Οικολογικής Παρέμβασης Ηρακλείου Γ. Βλοντάκης, Ν. Γαγγιολάκης και Μπ. Κουτρούλης, του ΓΕΩΤΕΕ/Π.Κ. Π. Αρβανίτης, του ΤΕΕ/ΤΑΚ Μπ. Κουτρούλης, Μ. Μπελιβάνη και Μ. Καλογεράκη, αλλά και δημότες.

Στην εποικοδομητική συζήτηση, που είχε ως επίκεντρο την επικείμενη βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου Γεωργιάδη και το νέο διαχειριστικό κανονισμό, αποφασίστηκε η σύσταση επιστημονικής επιτροπής, με επικεφαλής την κ. Κοζυράκη (ως ειδική επιστήμονας-δασολόγος με εξειδίκευση στην αρχιτεκτονική τοπίου), η οποία θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την παρουσίαση του διαχειριστικού σχεδίου του πάρκου, αλλά και για τη συνολική διαχείριση του πρασίνου στο Ηράκλειο.

Για δημοτικές... ντρίμπλες από πλευράς Λότζιας κάνουν πάντως λόγο από τη μεριά τους οι "φυλές" του πάρκου Γεωργιάδη, οι οποίες διοργανώνουν σήμερα νέα συνέλευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «την Τετάρτη 24/01 (σ.σ. σήμερα) και ώρα 18:00, στη Λότζια, θα πραγματοποιηθεί η 5η ανοικτή συνέλευση των "φυλών" του πάρκου με θεματολογία:

- Το σχεδιασμό και την οργάνωση των δράσεων υπεράσπισης και ο συντονισμών των ομάδων εργασίας.

- Οι θέσεις μας σε σχέση με το Δημοτικό Συμβούλιο»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια