default-image

Τα προσόντα για διδάσκοντες στο πρόγραμμα ελληνομάθειας

Ελλάδα
Τα προσόντα για διδάσκοντες στο πρόγραμμα ελληνομάθειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον σχεδιασμό Προγράμματος Μαθημάτων Γλώσσας και Πολιτισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες, ανακοίνωσαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου, οι Υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Τα βασικά σημεία του προγράμματος περιέγραψαν ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Αγγελόπουλος και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ηλίας-Μιλτιάδης Κλάπας, ο Γ.Γ Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκο.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη στήριξη των προσφυγικών πληθυσμών ηλικίας 15 ετών και άνω, μέσω εκπαιδευτικού προγράμματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη προσαρμογή τους τόσο στην ελληνική πραγματικότητα όσο και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Ωφελούμενοι για το έτος 2018 θα είναι συνολικά 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκ των οποίων:

2000 είναι ηλικίας 15 έως 18 ετών και

3000 είναι ηλικίας 18 και άνω.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και είναι σχεδιασμένο με γνώμονα τις μαθησιακές ανάγκες διαφορετικών ομάδων, ενώ παράλληλα προάγει τόσο τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού για τους έφηβους και ενήλικες πρόσφυγες.  

Επιπλέον, μέσω υποστηρικτικών δράσεων, εξασφαλίζεται η μεταφορά από τις Δομές Φιλοξενίας στους χώρους των μαθημάτων, αλλά και η δυνατότητα σε γυναίκες με μικρά παιδιά να παρακολουθήσουν μαθήματα κοντά στο χώρο διαμονής τους.

Τι Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό πρέπει να έχετε ή να αποκτήσετε (προσόντα)

Σύμφωνα με την πρόταση επιμορφωτές θα είναι πτυχιούχοι Ελληνικής Φιλολογίας με μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή επιμόρφωση τουλάχιστον 2 εξαμήνων στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης ή και δεύτερης γλώσσας.

Ποιο Μεταπτυχιακό έχει τώρα ανοικτές αιτήσεις και είναι εξ αποστάσεως

Αυτή την περίοδο και έως τέλος του Ιανουαρίου το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποιεί από κοινού με το Παν. Λευκωσίας Εξ αποστάσεως Αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό" στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας".

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News