Ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή πρώην δήμαρχος της Ιεράπετρας

Αγαπητός σε όλους, πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, άφησε χτες την τελευταία του πνοή

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου άφησε την τελευταία του πνοή χτες, Τρίτη, στις 7.00 μ.μ. ο πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας Μιχάλης Μηγιάκης, ο οποίος γεννήθηκε στη Γρα Λυγιά πριν απο 75 χρόνια και αντιμετώπιζε τοντελευταίο καιρό διάφορα προβλήματα υγείας.

Άνθρωπος του πνεύματος, ο Μιχάλης Μηγιάκης, σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρέδωσε μαθήματα Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Λογοτεχνίας στο ελεύθερο ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Απο τους πιο καταρτισμένους φιλολόγους της εποχής του ο Μιχάλης Μηγιάκης, με καθαρό αριστερό πολιτικό λόγο, μπήκε στην πιο παραγωγική του ηλικία στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκε δήμαρχος Ιεράπετρας για τρείς συνεχόμενες περιόδους απο το 1979 μέχρι το 1990. Με ιδιαίτερες πολιτιστικές ευαισθησίες ο Μιχάλης Μηγιάκης, καθιέρωσε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Κύρβεια" οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Άφησε σπουδαίο έργο τα χρόνια της δημαρχίας του κατασκευάζοντας αρκετά σχολεία και ιδρύοντας τη δημοτική βιβλιοθήκη με 5.000 τόμους. Έφερε την εποχή εκείνη στην Ιεράπετρα το ελεύθερο ανοιχτό Πανεπιστήμιο και κατάφερε να κατασκευάσει το μοναδικό συγκρότημα των εργατικών κατοικιών δίδοντας την ευκαιρία σε πολλές, οικονομικά αδύναμες οικογένειες, να εξασφαλίσουν στέγη.

Δήμαρχος των φτωχών

Ήταν ο αγαπημένος δήμαρχος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καθώς έδινε ιδιαίτερο βάρος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκείνων που έμεναν στις φτωχογειτονιές. Άλλαξε τη ζωή των κατοίκων της παλιάς πόλης, της γειτονιάς των ψαράδων, πλακοστρώνοντας τα στενά σοκάκια της Κάτω Μεράς.

Έζησε μια απολύτως ήρεμη ζωή όπως ήταν και ο χαρακτήρας του. Ήπιος στην καθημερινότητα του, με χαμόγελο και ανθρωπιά αντιμετώπιζε όλα τα προβλήματα των δημοτών του. Φιλοσοφούσε τα πάντα και έδειχνε ότι οι αποφάσεις του ήταν ποτισμένες με μεγάλη δόση σοφίας. Γνώριζε ποιό ήταν το σωστό και είχε την ικανότητα να το κάνει. Ξεχώρισε σαν δίκαιος δήμαρχος και άνθρωπος, γιατί είχε τον τρόπο να παίρνει σωστές δίκαιες και υλοποιήσιμες αποφάσεις.

Το θλιβερό νέο της είδησης του θανάτου του, πριν απο λίγη ώρα άρχισε να γίνεται γνωστό στην ευρύτερη Ιεράπετρα, ενώ η οικογένεια του βρίσκεται ακόμα στο Ηράκλειο για να παραλάβει τη σορό του και να ξεκινήσει τη διαδικασία της ταφής του.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια