default-image

Πόσοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε σπίτια στην Κρήτη;

Κρήτη
Πόσοι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε σπίτια στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ικανοποίηση τους για την πορεία του προγράμματος στέγασης αιτούντων άσυλο στην Κρήτη εξέφρασαν από το Ηράκλειο στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και ο αναπληρωτής αντιπρόεδρος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Τζιοβάνι Λέπρι.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε πέντε οικογένειες προσφύγων στο νησί, ενώ το πρωί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου.

Ο Τζιοβάνι Λέπρι αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο ξεκινά τον επόμενο μήνα στο Ηράκλειο και αφορά δομή φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Σε επίπεδο Κρήτης, φιλοξενούνται σε σπίτια 632 πρόσφυγες, σχεδιασμός ο οποίος αναμένεται να φτάσει τους 750, ωστόσο ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μελλοντική αύξηση του αριθμού προσφύγων έως 1.000 άτομα.

Αναφορικά με τις προσφυγές ροές από την Τουρκία προς την χώρα μας, ο κ. Λέπρι δήλωσε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφεται περαιτέρω μείωση του αριθμού, περίπου 50 πρόσφυγες ημερησίως στη χώρα μας.

22.000 πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα πριν το Μάρτιο του 2016 έλαβαν το πράσινο φως για να βρεθούν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όταν η αρχική πρόβλεψη αφορούσε 66.000 πρόσφυγες.

Την ανάγκη ανάπτυξης ειδικού προγράμματος εκμάθησης Ελληνικών σε παιδιά και ηλικιωμένους, αλλά και την ανάπτυξη προγράμματος ένταξης των προσφύγων στην αγορά εργασίας τόνισαν στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, αιτήματα τα οποία θα εξεταστούν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία χρηματοδοτεί το εν λόγω πρόγραμμα.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News