Έτσι κρύφτηκε ο πιλότος που ξεγέλασε τους Ταλιμπάν (photos)

Έτσι κρύφτηκε ο πιλότος που ξεγέλασε τους Ταλιμπάν (photos)

Κατάφερε να ξεγελάσει τους Ταλιμπάν και να σωθεί από βέβαιο θάνατο, μετά τη βομβιστική επίθεση που δέχτηκε το ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Τόσο ο ίδιος ο Βασίλης Βασιλείου, όσο και ο δεύτερος πιλότος Μιχάλης Πουλικάκος, γλίτωσαν από θαύμα, με τις περιγραφές τους να θυμίζουν σενάριο από ταινία.

Κατάφερε να γλιτώσει από πυροβολισμούς, φωτιά και ψύχος!

Ουσιαστικά ο κ. Βασιλείου κρύφτηκε μέσα στο υπόστρωμα του κρεβατιού για να σωθεί, γλίτωσε σαν από θαύμα από τη φωτιά που άναψαν οι Ταλιμπάν στο δωμάτιό του, βάζοντας αρχικά πανιά στα ρουθούνια του και στη συνέχεια από τύχη, καθώς έκλεισε η μπαλκονόπορτα, δεν υπήρχε οξυγόνο και η φωτιά έσβησε.

Σώθηκε επίσης από θαύμα όταν οι Ταλιμπάν που είχαν μπει στο δωμάτιό του, αγνοώντας ότι εκείνος βρίσκεται κρυμμένος ουσιαστικά μέσα στο στρώμα, άρχισαν να πυροβολούν το κρεβάτι! Για καλή τύχη του κ. Βασιλείου το διπλανό από το δικό του. Αυτό στο οποίο κρυβόταν, δεν το πείραξαν. Μάλιστα, δεν χώραγε κάτω από το στρώμα και το κρατούσε να αιωρείται για δέκα εκατοστά στον αέρα.

Επίσης, επιβίωσε του ψύχους... Και αυτό γιατί οι φίλιες δυνάμεις έριξαν από κάτω νερό για να περιοριστεί η φωτιά με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει μούσκεμα και να παραμείνει ακούνητος, βρεγμένος για ώρες σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Όταν τελείωσε η ομηρεία και οι φίλιες δυνάμεις έκαναν έλεγχο στο ξενοδοχείο, στον πέμπτο όροφο όπου ήταν κρυμμένος ο κ. Βασιλείου και τον οποίο είχαν καταλάβει και διέλυσαν οι Ταλιμπάν, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν τον είδαν μπροστά τους.

Πουλικάκος: Κάθε φορά μένει στον 5ο, τώρα έμεινε στον 4ο

Ο έτερος πιλότος, ο Μιχάλης Πουλικάκος, κάθε φορά που πηγαίνει στην Καμπούλ μένει στον 5ο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, αυτήν τη φορά έμεινε στον 4ο. Οι ένοικοι του 5ου ορόφου έπεσαν όλοι τους νεκροί από τα πυρά των εισβολέων (εκτός από τον Βασίλη Βασιλείου που ξεγέλασε τους Ταλιμπάν και το θάνατο).

«Κατά τις οκτώ μπήκαν από την κεντρική είσοδο της κουζίνας οι ένοπλοι, εξουδετέρωσαν τους φρουρούς του ξενοδοχείου και σκότωσαν δέκα άτομα», περιγράφει ο Μ. Πουλικάκος και συνεχίζει:

«Τρέξαμε στα δωμάτιά μας, μας κυνήγησαν και μας πυροβολούσαν στα δωμάτιά μας».

Και οι δύο πιλότοι εξήγησαν ότι η σύγχυση που προέκυψε σχετικά με Έλληνα νεκρό ήταν αποτέλεσμα εσφαλμένης εντύπωσης. Επειδή κανένας για ώρες δεν είχε επικοινωνία με τον Βασίλη Βασιλείου, θεωρήθηκε θύμα.

Το κατεστραμμένο ξενοδοχείο:

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News