default-image

Αυγενάκης: Εικόνα εγκατάλειψης στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου!

Σπορ
Αυγενάκης: Εικόνα εγκατάλειψης στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα προβλήματα και τις ελλείψεις  του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου στο Λίντο αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λυδία Κονιόρδου και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου στο Λίντο! Σκουριασμένες υποδομές, φθαρμένα πλακάκια, σκουπίδια, σάπια σώματα καλοριφέρ, σπασμένα ντουλάπια και πόρτες αποδυτηρίων, σκουριασμένα σκέπαστρα στους εξωτερικούς χώρους που κινδυνεύουν να πέσουν στα κεφάλια των αθλητών και παρευρισκόμενων θεατών, ελλιπής φωτισμός κατά τη νυχτερινή προπόνηση, είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που καταγράφονται στο μοναδικό δημόσιο Κολυμβητήριο στην πόλη του Ηρακλείου.

Τα μικρόβια, τα βακτήρια και οι μύκητες μετατρέπουν τις αθλητικές κολυμβητικές εγκαταστάσεις του Λίντο σε δημόσιο κίνδυνο και χώρο μόλυνσης για αθλητές, προπονητές και θεατές. Επίσης, πολύ σημαντικό πρόβλημα υπάρχει το τελευταίο διάστημα με τη θερμοκρασία του νερού, με αποτέλεσμα να φεύγει ο κόσμος από το κολυμβητήριο, τα παιδιά να αρρωσταίνουν συνέχεια και να υπάρχουν τραυματισμοί. Είναι το μοναδικό κολυμβητήριο στη χώρα που περιμετρικά υπάρχει λαμαρίνα, η οποία είναι επικίνδυνη για τους αθλητές. Ένα κολυμβητήριο, το οποίο παρά την εγκατάλειψη που έχει υποστεί, συνεχίζει να φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες παιδιά, καθώς και τα αθλητικά σωματεία του Ηρακλείου!

Επιπρόσθετα, είναι αναγκαίες οι άμεσες παρεμβάσεις ώστε να γίνει ανακαίνιση στα αποδυτήρια και τις τουαλέτες που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με σπασμένες βρύσες, αποχετεύσεις που δε λειτουργούν, προβληματικές σωληνώσεις και σπασμένα είδη υγιεινής. Πέραν αυτών, μεγάλο αγκάθι αποτελεί το θέμα της θέρμανσης του κολυμβητηρίου, καθώς για να γίνει εξοικονόμηση πρέπει να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης. Μάλιστα, είναι απαραίτητη η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, για το οποίο υπάρχει και σχετική μελέτη, χωρίς όμως να έχουν δρομολογηθεί ενέργειες.

Περαιτέρω, τα προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο τόσο των κολυμβητών όσο και των προπονητών, με αποτέλεσμα οι αθλητές να αδικούνται και ταλαντούχα παιδιά να μην εξελίσσονται, αφού δεν συμμετέχουν με ίσες δυνατότητες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης πρέπει να διατίθενται με όρους ασφάλειας και σεβασμού στους πολίτες και η κολύμβηση σε ένα νησί όπως η Κρήτη, θα έπρεπε να είναι προμετωπίδα. Η διασφάλιση της λειτουργικότητας και η αποκατάσταση των φθορών απαιτεί την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας. Η απουσία επιχορηγήσεων από πλευράς πολιτείας επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Αναμφίβολα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι πόροι που μπορούν να διατεθούν είναι περιορισμένοι. Η αδιαφορία, όμως, της κυβέρνησης οδηγεί στην πλήρη εγκατάλειψη».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Πότε, επιτέλους, προτίθεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου;

2. Ποιος ο προγραμματισμός για την τακτική συντήρηση και λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου και ειδικότερα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News