Πιο ασφαλής πλέον, επικίνδυνος δρόμος του Οροπεδίου (photos)

Κρήτη
Πιο ασφαλής πλέον, επικίνδυνος δρόμος του Οροπεδίου (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος «Καμινάκι - Αγ. Μανόλης» του Οροπεδίου Λασιθίου, στον οποίο ολοκληρώθηκαν αποτελεσματικά οι παρεμβάσεις, με το Δήμο, μάλιστα, να καταφέρνει να τον δίνει ξανά στην κυκλοφορία μέσα στο προσβλεπόμενο χρονικό διάστημα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το οδόστρωμα συντηρήθηκε, έκλεισαν οι λακκούβες και πραγματοποιήθηκαν εργασίες διευθέτησης των όμβριων υδάτων, καθαρισμός του οδοστρώματος από πέτρες λόγω κατάπτωσης, ενώ στο πλαίσιο του έργου έγιναν παρεμβάσεις διαπλάτυνσης του δρόμου στις κλειστές, επικίνδυνες στροφές, δημιουργώντας παράλληλα χωμάτινα στηθαία ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου:

Στη συντήρηση του οδικού δικτύου του διαδημοτικού δρόμου Καμινάκι - Κατωφύγι των Δήμων Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου στο τμήμα «Καμινάκι - Αγ. Μανόλης» προχώρησε ο Δήμος Οροπεδίου.

Ο Δήμος Οροπεδίου γνωρίζοντας την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου δρόμου όσον αναφορά τη σύνδεση του Οροπεδίου με την νότια Κρήτη προχώρησε σε συντήρηση του οδοστρώματος κλείνοντας τις λακκούβες που είχαν δημιουργηθεί λόγω της παλαιότητας του οδοστρώματος και των ακραίων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν προβλήματα οδικά.

Συγκεκριμένα έγιναν εργασίες διευθέτησης των όμβριων υδάτων, καθαρισμός του οδοστρώματος από πέτρες λόγω κατάπτωσης, ενώ στο πλαίσιο του έργου έγιναν παρεμβάσεις διαπλάτυνσης του δρόμου στις κλειστές, επικίνδυνες στροφές, δημιουργώντας παράλληλα χωμάτινα στηθαία ασφαλείας.  

Επίσης η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει άμεσα την εκ νέου  διαγράμμιση του δρόμου με στόχο να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια των διερχομένων οδηγών και συγκεκριμένα από διακλάδωση προς Άγ. Άννα και  Άγιο Μανόλη έως τα όρια του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου  Γιώργος Στρατάκης αναφερόμενος στην εκτέλεση-ολοκλήρωση των εργασιών επεσήμανε ότι «ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα-προτεραιότητα στην υλοποίηση παρεμβάσεων που ενισχύουν την οδική ασφάλεια για την προστασία των οδηγών, ωστόσο παρακαλούμε για σωστή οδηγική συμπεριφορά από την πλευρά των οδηγών στο οδικό δίκτυο το οποίο είναι «ταλαιπωρημένο» και από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του Χειμώνα» και πρόσθεσε: «Οι παρεμβάσεις είναι σημαντικές, θα συνεχιστούν έτσι ώστε να δώσουμε στους οδηγούς ένα δρόμο σύγχρονο και ασφαλή, που να ενώνει το βορρά με το νότο.

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου μπορεί να γίνει ο κεντρικός κόμβος της Ανατολικής Κρήτης. Βεβαίως για αυτά τα έργα απαιτούνται «γενναίες» χρηματοδοτήσεις και θα αναζητήσουμε κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Περιφέρειας, από τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να γίνουν νέες χαράξεις-διανοίξεις να τοποθετηθούν νέα στηθαία, αντιστήριξη πρανών κ.α. για να έχουμε ένα δρόμο  με σωστές οδικές προδιαγραφές που θα συμβάλλει στην οικονομική-κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News