Η κατάθεση Καλαϊτζίδη που εμπλέκει Άρη και ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Η κατάθεση Καλαϊτζίδη που εμπλέκει Άρη και ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής του Απόλλων Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης προχώρησε σε ένορκη κατάθεση για όσα υποστηρίζει περί «στημένων» αγώνων.

Οι αναφορές του στην εισαγγελία αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» και κάνει λόγο για χρηματισμό του τότε ιδιοκτήτη του Αιγινιακού, Γιάννη Νιώπα στα παιχνίδια της εφετινής σεζόν με Άρη και ΟΦΗ.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα έδωσε με λεπτομέρειες στην εισαγγελέα, Ευαγγελία Λιάσου, τα όσα φέρεται να ειπώθηκαν στις συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του Αιγινιακού Γιάννη Νιώπα, ο οποίος παραδέχθηκε πως χρηματίστηκε για να χάσει η ομάδα του τα ματς με Άρη και ΟΦΗ!

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαϊτζίδης ανέφερε: «Στις 28 Οκτωβρίου 2017 διεξήχθη ο αγώνας Αρη - Αιγινιακού, για τον οποίο ο Γιάννης Νιώπας έλαβε 20.000 ευρώ ώστε η ομάδα του να δεχθεί πάνω από 4 τέρματα. Ο αγώνας τελείωσε 5-0 και την επόμενη ημέρα η ομάδα μου, ο Απόλλων Πόντου, έδινε αγώνα στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Πριν τον αγώνα με συνάντησε ο άμεσος διοικητικός συνεργάτης του προέδρου του Αρη Θεόδωρου Καρυπίδη, Σίμος Ορφανίδης. Είπα στον Ορφανίδη "έμαθα ότι στήσατε τον αγώνα χθες". Ο Ορφανίδης μου απάντησε "Δημήτρη αφού γνωρίζεις ότι τα παίρνει ο Νιώπας".

Πριν τον αγώνα Αιγινιακού - Απόλλωνα Πόντου (26-11-2017), συναντήθηκα με τον Νιώπα και του είπα: "Ξεκίνησες τα πουλήματα". Τότε αυτός με πήρε αγκαζέ, πήγαμε μέσα στο γήπεδο, πίσω από τη μία εστία και άρχισε να μου λέει μόνος του: "Αφού σου είπα στην προηγούμενη συνάντησή μας ότι δεν βγαίνω οικονομικά". Του είπα ότι γνωρίζω πως για τη συναλλαγή που έκανε με τον Αρη πήρε 20.000 ευρώ. Μου απάντησε ότι τα χρήματα ήταν 25.000 ευρώ και όχι 20.000 και ότι στο δεύτερο γύρο ο Αρης θα ξανακερδίσει στον μεταξύ τους αγώνα. Μου είπε: "Εγώ δεν έπαιξα το παιχνίδι στο στοίχημα, πήρα μόνο τα 25.000 ευρώ και άφησα τα παιδιά (εννοώντας προφανώς τους δικούς του ποδοσφαιριστές) να κάνουν ότι θέλουν μέσω του στοιχήματος".

Απευθυνόμενος στον κ. Νιώπα του είπα ότι γνώριζα πως ο αγώνας ΟΦΗ - Αιγινιακού (6-0), που έγινε την 5η αγωνιστική της Football League, στις 12 Νοεμβρίου 2017, ήταν στημένος για στοιχηματικό όφελος. Ο Νιώπας μου είπε "Tι να έκανα, δεν είχαμε χρήματα να ταξιδέψουμε και μου κάλυψαν τα έξοδα μετακίνησης".

Γνωρίζω ότι η ομάδα του Αιγινιακού ταξίδεψε στην Κρήτη με πλοίο, αλλά κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές της πήγαν με αεροπλάνο. Είναι οι παίκτες - "εργαλεία" που χρησιμοποιεί ο Νιώπας για να επιτευχθεί η χειραγώγηση. Ο Νιώπας μου είπε ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ Φώτης Τσάλος κάλυψε στον Αιγινιακό τα έξοδα μετακίνησης και συμφώνησαν να δοθούν άλλα 5.000 ευρώ για τους ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού, οι οποίοι θα μετείχαν στη χειραγώγηση.

Ο  Νιώπας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας έβριζε τον πρόεδρο του ΟΦΗ Φώτη Τσάλο, γιατί - όπως είπε - τον "έριξε". Είχε συμφωνηθεί ο Αιγινιακός να δεχθεί μόνο 3 τέρματα, αλλά μετά το ημίχρονο έγιναν απειλητικά και εκβιαστικά τηλεφωνήματα στο συνοδό του Αιγινιακού Αλέξανδρο Μαχαιρίδη, αλλά και στον ίδιο τον  Νιώπα. Τα τηλεφωνήματα έγιναν από το τηλέφωνο του Φώτη Τσάλου, αλλά δεν μιλούσε αυτός, παρά μόνο ένα άλλο άτομο. Το άτομο αυτό έλεγε στον Μαχαιρίδη και στον Νιώπα ότι έπρεπε ο Αιγινιακός να δεχθεί το λιγότερο άλλα 2 τέρματα για να κερδηθεί το στοίχημα. Τελικά έγινε αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος του ΟΦΗ. Εχασαν με 6-0 (ημίχρονο 4-0). Παρά ταύτα ο Τσάλος δεν έδωσε τα υπόλοιπα 5.000 ευρώ που είχαν συμφωνηθεί και ο Νιώπας ήταν εξοργισμένος μαζί του, όπως ο ίδιος μου είπε.

Όταν δημοσιοποίησα την πρόθεσή μου να καταθέσω στον εισαγγελέα δέχτηκα επισκέψεις ατόμων με μοτοσυκλέτες χωρίς πινακίδες έξω από το σπίτι μου και τρεις μέρες αργότερα, μετά τις 2 τη νύχτα, άγνωστοι χτυπούσαν επίμονα το θυροτηλέφωνο της οικίας μου. Ζητώ να τεθώ σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Πηγή: www.sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News