Δεσμεύσεις Ε.Κουντουρά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Κρήτη
Δεσμεύσεις Ε.Κουντουρά για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παρέμβαση της Υπουργού Τουρισμού για τη μαύρη - ανασφάλιστη εργασία, τη μαθητεία και την προστασία των εργαζόμενων στον τομέα του τουρισμού ζήτησαν από την υπουργό τουρισμό τα Εργατικά κέντρα της Κρήτης και Ρόδου, ενόψει της νέας περιόδου.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βεργιά στο Ράδιο 98,4 με την υπουργό συμφωνήθηκε η ενίσχυση των ελέγχων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίες. Η Έλενα Κουντουρά δεσμεύθηκε επίσης ότι θα ζητήσει από την υπουργό Εργασίας την κάλυψη των επιθεωρήσεων εργασίας με προσωπικό προκειμένου αυτό να έχει και πρακτικό αντίκρισμα.

Στις δεσμεύσεις της προς τους εκπροσώπους των εργατικών κέντρων επίσης είναι η πιστοποίηση των σχολών των σπουδαστών για τον περιορισμό του φαινομένου της μαθητείας, καθώς το φαινόμενο εξαθλιώνει οικονομικά και εργασιακά δεκάδες νέους, αλλά και η δημιουργία σχολών μετεκπαίδευσης των εργαζόμενων στον ξενοδοχειακό τομέα, μία ανά κάθε περιφέρεια που θα συμβάλουν θετικά και την οικονομική ανέλιξη των ίδιων.

Αρχικά από τον ερχόμενο Οκτώβρη θα λειτουργήσουν δύο σχολές επιμόρφωσης σε Ηράκλειο και Λασίθι . Σχολή θα λειτουργήσει και στη Ρόδο.

Νέος αγώνας δρόμου για τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων και προς τη ΓΣΕΕ από την οποία ζητούν να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να παραμείνουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων της χώρας οι οποίοι ελλείψει αποδεικτικών σπουδών Δ/Θμιας Εκπαίδευσης 31 Μαρτίου κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εργασίας.

37 οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους στο Δήμο Ηρακλείου.

Πυρά Στέλιου Βοργιά στις ''εξηγήσεις'' περί απεργιών

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, απαντώντας τέλος σε ερώτηση της Αγγέλας Δουλγεράκη, αναφορικά το πολυνομοσχέδιο και το δικαίωμα της απεργίας μετά τις διευκρινήσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη  που εξήγησε ότι: ''Ούτε απαγορεύεται, ούτε περιορίζεται η απεργία'' ... είπε: πως οι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως μάλλον πρέπει να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη από τους εργαζόμενους οι βουλευτές που ψήφισαν τη διάταξη κι όταν μάλιστα αυτοί προέρχονται από τον εργασιακό - συνδικαλιστικό χώρο.

Ο βουλευτής πάντως του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος προς τους συνδικαλιστές διευκρινίζει πως «καμία αλλαγή δεν επέρχεται στα πρωτοβάθμια σωματεία ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και στις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες οργανώσεις.  Αυτό που θεσμοθετήθηκε με το Νόμο 4512/18 αφορά στον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης, όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News