Ειδήσεις

Με "άρωμα" Κρήτης οι κρίσεις - παραμένει ο Καραμαλάκης;

Συνεδρίασε  το ΚΥΣΕΑ υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και με απόφασή του, ύστερα από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, παραμένει ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο  Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, για ένα ακόμη έτος.

Ο κ. Τσουβάλας  θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους στην θέση αυτή κάτι που οδήγησε στην απόφαση και να παραμείνει ως έχει.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αντιστρατήγων της Αστυνομίας.

Η μέρα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και σίγουρα άρωμα Κρήτης αναφορικά με τις κρίσεις των αντιστρατήγων της αστυνομίας, με το δεδομένο ότι θα κριθεί ένας αξιωματικός του νησιού με σημαντικές επιτυχίες πολυετή θητεία του σε θέσεις υψίστης ευθύνης. Ο λόγος για τον Επιτελάρχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο, από το Ηράκλειο, Μιχάλη Καραμαλάκη που σύμφωνα με τελευταίες ανεπιβεβαιώτες όμως πληροφορίες παραμένει στο πόστο του.

Επίσης το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε επιτελικές θέσεις στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα τι θα γίνει με τον Κώστα Λαγουδάκη, που έχει αρκετές πιθανότητες να παραμείνει στο πόστο του ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, με δεδομένη και την τεράστια επιτυχία στην ΕΛ.ΑΣ της Κρήτης γύρω από την υπόθεση Λεμπιδάκη.

Ποιος είναι ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων το 1962.

Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1986.

Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988).

Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).

Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου.

Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου.

Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια