default-image

Οδοκαθαρίστρια παρασύρθηκε από λεωφορείο;

Κρήτη
Οδοκαθαρίστρια παρασύρθηκε από λεωφορείο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άγνωστο περιστατικό, που χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα με συμβασιούχο της Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, φέρνει στο φως με γραπτή καταγγελία της προς τα ΜΜΕ η Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ του Ν. Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Στη γραπτή καταγγελία προς τα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρεται ότι «την Πέμπτη 18/1/2018 ένα λεωφορείο παρέσυρε και τραυμάτισε εργαζόμενη με σύμβαση στο Δήμο Ηρακλείου, οδοκαθαρίστρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της με μώλωπες και εκδορές σε όλο της το κορμί.

Το ατύχημα αυτό, που έως σήμερα δεν έχει δηλωθεί ως εργατικό, έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν στους Δήμους της Ελλάδας, στους χώρους εργασίας κυρίως της καθαριότητας και, δυστυχώς, πολλά από αυτά είναι θανατηφόρα.

Τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους Δήμους λογίζονται ως "κόστος" από το κεφάλαιο και το κράτος του, και πολλοί Δήμοι εναρμονίζονται απόλυτα με αυτή τη θέση, όπως και ο Δήμος Ηρακλείου, που αρκείται στο να παρέχει καθυστερημένα τα μέτρα ατομικής προστασίας ή να τα αντικαθιστά με ρεπό!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ενώ είναι υπεύθυνη μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους με τις ελλείψεις προσωπικού, τις ελαστικές μορφές εργασίας, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, ιατρικών εξετάσεων και εμβολιασμών, εξετάζει την κατάργηση του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, κατ' επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας το ζήτημα προστασίας της υγείας μας. Δεν πρέπει να αποδεχτούμε ως "κανονικότητα" ότι θα πηγαίνουμε στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, θα κινδυνεύουμε να μη γυρίσουμε στο σπίτι μας, ενώ θα ξέρουμε ότι αύριο θα είμαστε άνεργοι.

Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας και να οργανώσουμε την πάλη μας, να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλειά μας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News