Γιατροί στα θρανία για την ΧΑΠ και την υπέρταση

Υγεία
Γιατροί στα θρανία για την ΧΑΠ και την υπέρταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 40 γενικοί ιατροί των κέντρων υγείας του νομού Ρεθύμνου, κάθισαν στα θρανία για να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες μέσα από την μετεκπαίδευσή τους στην πράξη, σε ό,τι αφορά τα νεότερα δεδομένα για την ΧΑΠ και την υπέρταση.

Αυτό που δηλώνουν τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου στο Ρέθυμνο με μέλη τους οικογενειακούς γιατρούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας, είναι ότι ένα παραπάνω οι γιατροί της ενδοχώρας, οφείλουν να στέκονται στο πλευρό του γηρασμένου πληθυσμού της υπαίθρου.

Είναι η πρώτη φορά μέσα στον ένα χρόνο λειτουργίας του, που ο σύλλογος οικογενειακών γιατρών της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας του δημοσίου στο Ρέθυμνο, οργάνωσε κλινικό φροντιστήριο με σημείο αναφοράς δύο σοβαρές ασθένειες, την ΧΑΠ και την υπέρταση.

Το "παρών" στο ιδιότυπο αυτό φροντιστήριο έδωσε το σύνολο των γιατρών της ενδοχώρας του Ρεθύμνου που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας, Περάματος, Αγίας Φωτεινής, Σπηλίου και Ανωγείων με σκοπό να επιμορφωθούν έτσι ώστε να παράσχουν ακόμα καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους της ενδοχώρας του Ρεθύμνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν από μία βεβαίωση 11 μορίων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο τοπικός σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα, σχετικά διαπιστευτήρια.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News