default-image

Οι ενεργειακές αλλαγές στο Μαλεβίζι στο επίκεντρο σύσκεψης

Κρήτη
Οι ενεργειακές αλλαγές στο Μαλεβίζι στο επίκεντρο σύσκεψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμος Μαλεβιζίου και βουλευτές του νομού ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την απομάκρυνση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων και των υπόλοιπων ρυπογόνων μονάδων.

Όπως τονίστηκε σε σύσκεψη, για να κλείσει οριστικά ο ΑΗΣ Λινοπεραματων απαιτείται γραπτή δέσμευση των αρμόδιων υπηρεσιών ότι, μετά τη λειτουργία της μικρής διασύνδεσης μέσω Πελοποννήσου η οποία θα προηγηθεί χρονικά της μεγάλης διασύνδεσης, θα πρέπει να σταματήσουν οριστικά οι ρυπογόνες μονάδες.

Συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη επιδιώκει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ο οποίος θα ζητήσει ξεκάθαρη θέση στο επίμαχο ζήτημα όπως και τη σύμφωνη γνώμη του για τις αναγκαίες διορθώσεις και συμπληρώσεις στο μεγάλο έργο της καλωδιακής σύνδεσης.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Μαλεβιζίου εξασφάλισε την ομόφωνη απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης να προωθήσει το χωροταξικό σχέδιο του νησιού όπου αναφέρεται η Κορακιά ως ενεργειακός κομβος της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον Κώστα Μαμουλάκη, ο Δήμος προωθεί με γρήγορους ρυθμούς τον καθορισμό γης στην Κορακιά ώστε να προωθηθούν τα έργα για το καλώδιο από τον ΑΔΜΗΕ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News