default-image

Zητούν αεροπορική σύνδεση από το Ελσίνκι προς τα Χανιά

Κρήτη
Zητούν αεροπορική σύνδεση από το Ελσίνκι προς τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προοπτική δημιουργίας τακτικής αεροπορικής σύνδεσης από το Ελσίνκι προς τα Χανιά, συζήτησε ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης σε επαφές που είχε στο Ελσίνκι στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού.

Ο κ. Μαλανδράκης συναντήθηκε με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και τοπικών αρχών του Ελσίνκι καθώς και με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Φινλανδία, κ. Γεώργιο Αϋφαντή και τον διευθυντή του ΕΟΤ Σκανδιναβίας κ. Παύλο Μούρμα. Μια πιθανή αεροπορική σύνδεση των Χανίων με το Ελσίνκι θα ενισχύσει σημαντικά  το τουριστικό ρεύμα προς το δυτικότερο νομό της Κρήτης και ειδικότερα προς τον Πλατανιά που ως γνωστόν αποτελεί πρώτο προορισμό για Σκανδιναβούς τουρίστες.

Ο κ. Μαλανδράκης συζήτησε επίσης και για τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού της τρίτης ηλικίας, ο οποίος όπως τονίστηκε μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα Χανιά και στην Κρήτη γενικότερα, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των τουριστικών φορέων του Ελσίνκι σε αυτή την προσπάθεια.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού στο Ελσίνκι ο δήμαρχος Πλατανιά είχε επίσης επαφές με τουριστικούς πράκτορες στους οποίους είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πλατανιά ως τουριστικού προορισμού, δίνοντας έμφαση στη στενή σχέση που έχουν αναπτύξει οι Φινλανδοί επισκέπτες με την περιοχή τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη πληροφόρησης των Φινλανδών για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να απολαύσουν στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφτηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης στο οποίο βρισκόταν η αποστολή του Δήμου, χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι εξέφραζαν το έντονο ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την περιοχή του Πλατανιά και λάμβαναν ενημερωτικό υλικό και πληροφορίες για τα αξιοθέατα και τα τοπικά προϊόντα. Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, επισκέφθηκε την αποστολή του Πλατανιά και η Πρόξενος της Ελλάδας στο Ελσίνκι κ.Φωτεινή Κουκέα, η οποία έμεινε εντυπωσιασμένη από το περίπτερο της Κρήτης αλλά και τον αριθμό των επισκεπτών.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News