Ειδήσεις

Διακοπή στη δίκη των 12 για το κύκλωμα διακίνησης προσφύγων

Την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδικαστεί η πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης

Την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδικαστεί τελικά η πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης προσφύγων από την Ελλάδα σε χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, με ενδιάμεσο σταθμό - και - την Κρήτη. Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση η οποία είχε αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2016, είναι συνολικά 12 άτομα. Το κύκλωμα, το οποίο φέρεται να δραστηριοποιείτο τουλάχιστον από το 2014, διέθετε σαφή δομή και οργάνωση, ενώ είχε - προφανώς - διεθνείς διασυνδέσεις. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η οργάνωση αποτελείτο από 4 "πυρήνες", οι οποίοι αναλάμβαναν την υλοποίηση των επιμέρους δράσεων του κυκλώματος σε Ηράκλειο, Αττική, βόρεια Ελλάδα (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) και Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τεράστια αστυνομική επιχείρηση, που είχε λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2016 σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχαν συλληφθεί - αρχικά - 11 άτομα. Η υπόθεση είχε διαχωριστεί τότε για τον έναν από τους συλληφθέντες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι, ηλικίας από 27 έως 50 ετών, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, βαρυνόμενοι με κακουργηματικές κατηγορίες.

Οι δύο εξ αυτών είναι Έλληνες, ο ένας Λιβανέζος, ένας άλλος Ιρακινός και οι υπόλοιποι έξι είναι συριακής εθνικότητας. Από τους - αρχικά - δέκα συλληφθέντες, κομβικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτιζε, τουλάχιστον στο Ηράκλειο, ένας 31χρονος Σύριος, μόνιμος κάτοικος της πόλης.

Εξάλλου, σημαίνων ήταν ο ρόλος που φέρονται να είχαν μια 46χρονη Κρητικιά κι ένας 30χρονος ντόπιος, οι οποίοι εργάζονταν ως υπάλληλοι αεροπορικών εταιρειών: η πρώτη στο Ηράκλειο και ο 30χρονος στην πρωτεύουσα. Σημειώνεται ότι οι δύο Έλληνες κατηγορούμενοι, που είχαν αρχικά προφυλακιστεί, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια