Ειδήσεις

Ακραίες συμπεριφορές μαθητών σε σχολεία στο DIRECT

Ο προβληματισμός έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο με αφορμή τις δυο απόπειρες αυτοκτονίας μαθητριών σε σχολεία του Ηρακλείου και των Χανίων.

Ακραίες συμπεριφορές και αντιδράσεις μαθητών μέσα σε σχολικά συγκροτήματα. Μια πραγματικότητα και ένα φαινόμενο το οποίο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.

Ο προβληματισμός έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο με αφορμή τις δυο απόπειρες αυτοκτονίας δύο μαθητριών σε σχολεία του Ηρακλείου και των Χανίων.

Τα σχολεία μετατρέπονται σε χώρους εκτόνωσης, έντασης και παράλογων συμπεριφορών τις οποίες η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να διαχειριστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Σχολικός εκφοβισμός, οικονομική κρίση, οικογενειακά προβλήματα ωθούν τους μαθητές σε μονοπάτια αντίδρασης μέσα στα σχολεία. Ποια η αντίδραση και η διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης εντός της τάξης; Τι μήνυμα προκύπτει όταν το ίδιο το παιδί επιχειρεί να κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό;

Η εκπομπή Direct ανοίγει το φάκελο ακραίων συμπεριφορών μαθητών. Στο πλατό της εκπομπής η Ψυχολόγος - Κοινωνιολόγος Μαρία Παναγιωτάκη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" Γιώργος Μακράκης.

Ενδοσχολικός εκφοβισμός και ακραίες συμπεριοφρές μαθητών την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 23:00 στο DIRECT της ΚΡΗΤΗ TV με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια