Κώστας Μαματζάκης: «Έφυγε» ένας αγωνιστής με ήθος

Κρήτη
Κώστας Μαματζάκης: «Έφυγε» ένας αγωνιστής με ήθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θλίψη στο Ηράκλειο για το θάνατο του Κώστα Μαματζάκη, ενός ανθρώπου γνωστού για τους αγώνες που είχε δώσει με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, μέλος του οποίου υπήρξε για αρκετά χρόνια.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του και συγκεκριμένα με την καρδιά του και είχε νοσηλευτεί και στην εντατική μονάδα, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Τελικά όμως η καρδιά του τον πρόδωσε και κατέληξε.

Έδωσε αγωνιστικές μάχες, υπηρετώντας το Συνδικάτο των Οικοδόμων και έχοντας διετελέσει πρόεδρος, αντιπρόεδρος αλλά και γραμματέας, ενώ  υπήρξε και μελος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Επίσης ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων της Αριστεράς την οποία και υπηρέτησε με ήθος και αξίες.

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας στην γενέτειρα του την Τύλισο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

"Η Διοίκηση και τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου,  εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του συνδικαλιστή και πρώην Προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, Κώστα Μαματζάκη.  

Ο Κώστας Μαματζάκης γεννήθηκε το 1947, στην Τύλισο από εργατoαγροτική οικογένεια. Από μικρή ηλικία βρέθηκε για το μεροκάματο στις οικοδομές. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον έκαναν να ασχοληθεί συνδικαλιστικά για την επίλυσή τους.

Ο εκλιπών διετέλεσε μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, επί 3 τριετίες, μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, επί 3 τριετίες και μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων του νομού Ηρακλείου, σε διάφορες θέσεις, όπως του Προέδρου, του Γραμματέα και του Αντιπροέδρου.

Ο Κώστας Μαματζάκης υπήρξε μάχιμος σε όλη του την ζωή. Προσέφερε τις συνδικαλιστικές τους υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα παρείχε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχιστεί το έργο του

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια  του συναδέρφου μας."

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων

Η Διοίκηση του  Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Μαματζάκη.

Ο Κώστας Μαματζάκης ήταν μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, υπήρξε  μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου σε διάφορες θέσεις, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε.

Υπήρξε μάχιμος σε όλη του τη ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News