Ο ιερέας των φτωχών, π.Ιωάννης 50 χρόνια δίπλα στους άπορους

Κρήτη
Ο ιερέας των φτωχών, π.Ιωάννης 50 χρόνια δίπλα στους άπορους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και 50 χρόνια, ένας ιερέας, ο παπα-Ιωάννης Μαρκάκης, προσφέρει αγάπη και ελεημοσύνη σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Βρίσκεται δίπλα σε όλους: φτωχούς, άστεγους, άνεργους, πονεμένους, μόνους, εγκαταλελειμμένους, πολύτεκνους, ασθενείς και οδοιπόρους.

Ο αγαπητός αυτός ιερέας μαζί με τα μέλη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων", του οποίου πλέον είναι επίτιμος πρόεδρος, συγκέντρωσαν και πάλι τρόφιμα, τα οποία μοίρασαν, μετά από έρευνα, σε κατοίκους της πόλης και της ενδοχώρας του Ηρακλείου, συνεχίζοντας το "σιωπηλό" φιλανθρωπικό τους έργο που στηρίζει και δίνει ζωή και ελπίδα στους άπορους και αβοήθητους συνανθρώπους μας.

Και αυτή τη φορά, λοιπόν, μέσα από τη συνεργασία και την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν πολλοί συμπολίτες μας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 750 τσάντες με τρόφιμα, τις οποίες πρόσφεραν σε 300 οικογένειες, παρέχοντάς τους δέματα που περιέχουν, μεταξύ άλλων, κρέας, λάδι, ψωμί και ζυμαρικά, από τα χρήματα που συγκεντρώνει από φιλανθρωπίες.

Κίνηση την οποία επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου μισό αιώνα και κυρίως τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, έχοντας στο πλευρό του συλλόγους, πολίτες, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια συνδράμουν στο πολύτιμο έργο του.

Όμως το έργο του "Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα" και του παπα-Γιάννη δε σταματά εκεί. Με το Σύλλογο "Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα" να συνεργάζεται με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, καθημερινά παρέχεται μεγάλη βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικές μονάδες, ακόμα και σε ιατρική κάλυψη μέσα από τις δωρεάν εξετάσεις που παρέχονται σε άνεργους και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους και αυτό γιατί, δυστυχώς, η σημερινή εποχή έχει αυξήσει τις ανάγκες, αφού ολοένα και περισσότερα είναι τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και για το λόγο αυτό θα πρέπει ανάλογη να είναι και ή αύξηση των φιλανθρωπικών και των οιωνδήποτε άλλων υποστηρικτικών κινήσεων.

Ο πατήρ Ιωάννης όλο το χρόνο, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών, προσπαθεί να βοηθάει συνανθρώπους μας από κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, άλλοτε με χρήματα και άλλοτε με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πολλές φορές και με ιατρική ή άλλη βοήθεια και φροντίδα. Το έργο του μεγάλο, καθώς από το 1968 έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κοινωνία του Ηρακλείου και στις ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας. Διανύει καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να δει από κοντά τους πολίτες που τον καλούν και βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί, στηρίζοντας ταυτόχρονα με ψυχολογικό και συμβουλευτικό τρόπο αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, δίνοντας λύσεις σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τους πολίτες να του ζητούν να συνεχίσει αδιάκοπα την προσπάθεια.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ»

Ο πατήρ Ιωάννης Μαρκάκης, ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου "Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων" και οι συνεργάτες του, μετά και την πρόσφατη κίνηση στήριξης απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας, θα ήθελαν και δημόσια να ευχαριστήσουν θερμά και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε επαγγελματίες του τόπου μας που βοήθησαν ενεργά, συμβάλλοντας θετικά με την προσφορά τους στη φιλανθρωπική αυτή προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News