Πτήση «θρίλερ» με προορισμό το Ηράκλειο εξαιτίας των ανέμων

Κρήτη
Πτήση «θρίλερ» με προορισμό το Ηράκλειο εξαιτίας των ανέμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν το βράδυ του Σαββάτου στο Ηράκλειο προκάλεσαν προβλήματα σε πτήση στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», της οποίας επιβάτης ήταν και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η συγκεκριμένη πτήση αντιμετώπισε δυσκολία στην προσγείωση καθώς αυτή επιχειρήθηκε δύο φορές, η πρώτη ανεπιτυχώς μόλις 60 μέτρα από το έδαφος.

Η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης ήταν στις 10 το βράδυ του Σαββάτου από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας. Ωστόσο, το αεροπλάνο αναχώρησε με 30 - 40 λεπτά καθυστέρηση, κάτι που ανακοινώθηκε πως θα γινόταν, ενώ ήδη είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση. Η πτήση ξεκίνησε στις 10:45 το βράδυ και λόγω των ισχυρών ριπών ανέμων αντιμετώπισε πολλές αναταράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Όταν έφτασε στο Ηράκλειο, ο κυβερνήτης επιχείρησε προσγείωση, όμως δεν κατορθώθηκε καθώς οι άνεμοι έπνεαν ΒΑ με 70 χλμ/ώρα και η προσγείωση από Καρτερό ακυρώθηκε από τον πιλότο στα 60 μέτρα ύψος υπολογίζοντας ότι δεν θα ήταν ασφαλείς.

Χρειάστηκε να πετάξει το αεροπλάνο από άλλη κατεύθυνση, φέρνοντας το αεροσκάφος από δυτική κατεύθυνση, ακολουθώντας το αεροδιάδρομο πάνω από το Ηράκλειο και το φρούριο Κούλε.

Η προσγείωση ολοκληρώθηκε επιτυχώς περίπου τα μεσάνυχτα. Η πτήση ήταν γεμάτη και σε αυτήν επέβαινε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρ. Λιονής.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News