Ειδήσεις

Π.Ανδρέας: Αυτός είναι ο "καπετάνιος" & "κολλητός" μου /vid

Και ποιος δεν γνωρίζει τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη, τον αναγνωρίσιμο και αγαπητό ιερέα των Ανωγείων.

Και ποιος δεν γνωρίζει τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη, τον αναγνωρίσιμο και αγαπητό ιερέα των Ανωγείων.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο δυναμικό, χαμογελαστό, μέσα στην κοινωνία και κοντά στον κόσμο. Είναι ο ιερέας που έβαλε τα παιδιά στον σκοπευτικό όμιλο και προσπάθησε να καλλιεργήσει μια διαφορετική οπτική για τη σχέση των κρητικών με τα όπλα.

Η Ανδριανή Αγγγελιδάκη ανηφόρισε προς Ανώγεια για να συναντήσει τον π. Ανδρέα Κεφαλογιάννη που την υποδέχθηκε στην αυλή της ενορίας του στο Μεϊντάνι.

Σε πιο προσωπικό ύφος ο ίδιος κάνει αναφορά στη ζωή του όταν από την ηλικία των 19 ετών χειροτονήθηκε και δεν σκέφτηκε ποτέ να ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια αναφέρεται στον "καπετάνιο" του που δεν είναι άλλος από τον Αϊ -Γιώργη των Ανωγείων..

"Έχω την μεγάλη ευλογία να είμαι παπάς στον "καπετάνιο" μου, τον Αϊ - Γιώργη", λέει ο π. Αντρέας για τον «φίλο  και «κολλητό» του  και προσθέτει χαρακτηριστικά "οτιδήποτε χρειαστεί ο καπετάνιος μου, όλοι οι Ανωγειανοί είναι εδώ..."

Στη διάρκεια της συνέντευξης γίνεται απολύτως σαφές ότι ο αγαπητός ιερέας έχει καταφέρει να δημιουργήσει διεξόδους στους νέους της περιοχής , έχει βρει το «κόλπο» για να πηγαίνουν οι άντρες στην εκκλησία ενώ με δέος μιλάει για την γενέτειρα του , τα αγαπημένα του Ανώγεια.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή "Ανδριανή" της ΚΡΗΤΗ TV.

Σχόλια