Παγκρήτιο: Κλειστό το κεντρικό γήπεδο - Εναερίτες στο στάδιο

Κρήτη
Παγκρήτιο: Κλειστό το κεντρικό γήπεδο - Εναερίτες στο στάδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο ανατολικό στέγαστρο του Παγκρητίου και το κλείσιμο του κεντρικού γηπέδου, εναερίτες από την Αθήνα βρέθηκαν σήμερα στο στάδιο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Παγκρητίου απευθύνθηκε σε ειδική τεχνική εταιρεία στην Αθήνα και οι εναερίτες προχώρησαν το πρωί σε έλεγχο του χώρου ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν προκύπτει κίνδυνος αλλά και για να δρομολογηθεί λύση.

Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή ειδικού γιγάντιου γερανού.

>> ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ- ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

Κλειστό το κεντρικό γήπεδο

Με αγωνία παρακολουθούν αθλητές και σωματεία τις εξελίξεις για να ενημερωθούν πότε θα χρησιμοποιήσουν και πάλι το κεντρικό γήπεδο, καθώς τώρα προπονούνται σε βοηθητικούς χώρους, ενώ λειτουργεί κανονικά το γυμναστήριο.

Με το κλείσιμο του γηπέδου πάντως ξύπνησαν μνήμες από το Φεβρουάριο του 2015, όταν και τότε οι καιρικές συνθήκες είχαν "διαλύσει" το δυτικό στέγαστρο, το οποίο στη συνέχεια αφαιρέθηκε και έκτοτε δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί..

Οι πόρτες για την είσοδο εντός αγωνιστικού χώρου χθες ήταν κλειστές η χρήση είχε απαγορευτεί με έκτακτη απόφαση της διοίκησης του σταδίου από το απόγευμα της Πέμπτης, αν και θα έπρεπε νωρίτερα μέσα στην ημέρα το Παγκρήτιο να μείνει κλειστό, αφού ο βοριάς "λυσσομανούσε" και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα αθλητών, προπονητών και θεατών.

Έκτακτες συνεδριάσεις

Μάλιστα προηγήθηκαν συνεχείς έκτακτες συνεδριάσεις της "Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ", με την παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου αλλά και του τεχνικού που είχε εκδώσει πριν εννέα μήνες περίπου το πιστοποιητικό για την άδεια καταλληλότητας ολόκληρης της εγκατάστασης του Δήμου Ηρακλείου. Μια άδεια που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2017 με διαδικασίες-εξπρές, όπως είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" και, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου, ήταν εξάμηνης διάρκειας και έληγε τον Οκτώβριο!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη - Μάνος Βαρδαλαχάκης - Νίκη Μηλιαράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News