Στα... αζήτητα ο Φάρος στη Νέα Αλικαρνασσό

Κρήτη
Στα... αζήτητα ο Φάρος στη Νέα Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πρώτη φάση η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να αξιοποιήσει το ακίνητο φιλέτο στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, το γνωστό και ως Φάρο, έπεσε στο κενό, καθώς η δημοπρασία με μηνιαίο ενοίκιο της τάξης των 10.000 ευρώ κρίθηκε άγονη καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς ενδιαφερόμενος.

Πλέον όλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με την Λότζια να κρατά στην ατζέντα το αρχικό πλάνο που προέβλεπε την στέγαση κάποιων υπηρεσιών του δήμου.

Ο διαγωνισμός προέβλεπε 6ετη ενοικίαση με πρόβλεψη επέκτασης για έξι ακόμα χρόνια, ωστόσο παρά τις όποιες προσδοκίες της δημοτικής αρχής το ενδιαφέρον ήταν ανύπαρκτο και με τον προβληματισμό να είναι έντονος. Τα σενάρια αυτή την στιγμή αναφορικά με την αξιοποίηση του ακινήτου είναι τρία:

*Ή θα επαναληφθεί με τους ίδιους όρους ο διαγωνισμός,

*Ή θα σπάσει η έκταση σε μικρότερα τμήματα τα οποία θα διατεθούν προς ενοικίαση

*Ή θα αξιοποιηθεί το ακίνητο από το Δήμο για στέγαση υπηρεσιών και για διοργάνωση κοινωφελών δράσεων

Τη στιγμή που το τοπίο παραμένει θολό αναφορικά με την αξιοποίηση του λεγόμενου και ως Φάρου, οι Ενεργοί Πολίτες έριξαν στο τραπέζι μία πρόταση μέσα από επιστολή που απέστειλαν προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου για αξιοποίηση του Φάρου από τον Δήμο μέσω προγράμματος που προβλέπει επιχορήγηση για εργασίες που αγγίζει το 100%.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News