Έντονο κύμα αντιδράσεων για τις κατεδαφίσεις στο Λάκκο (vid)

Κρήτη
Έντονο κύμα αντιδράσεων για τις κατεδαφίσεις στο Λάκκο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύμα αντιδράσεων και τοποθετήσεις φωτιά κατά της δημοτικής αρχής έχουν προκαλέσει οι κατεδαφίσεις κτισμάτων στον περιοχή του Λάκκου στο Ηράκλειο με πολίτες να κάνουν λόγο για ισοπέδωση της ιστορίας και για βεβήλωση μίας συνοικίας που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στο πέρασμα των χρόνων.

Παλαιά κτίσματα επί των οδών Σπιναλόγκας και Ρωμανού έχουν ήδη κατεδαφιστεί από συνεργεία που συνεχίζουν τις εργασίες τους μέχρι και σήμερα, μία εξέλιξη που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις, ενώ έχει ξεκινήσει και μία μεγάλη συζήτηση αναφορικά με την ορθότητα του σχεδιασμού της Λότζια.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι οι κατεδαφίσεις γίνονται καθ' όλα νόμιμα, αφού προβλέπονται στο σχέδιο πόλης που είναι σε ισχύ, εξυπηρετώντας τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου, βελτιώνοντας μάλιστα και την κατάσταση στην περιοχή στο μέτωπο της πολιτικής προστασίας.

Την ώρα που η Λότζια επιμένει ότι δεν πρόκειται να βεβηλωθεί κανένα ιστορικό μνημείο, τοποθετήσεις φωτιά επιφανών δημοτών στο διαδίκτυο κατά των παρεμβάσεων στην περιοχή του Λάκκου δυναμιτίζουν το κλίμα.

Λιάνα Σταρίδα

Η αρχαιολόγος κ. Λιάνα Σταρίδα, δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV: «Άραγε γνωρίζει ο Δήμος Ηρακλείου τι πράττει ο Δήμος Ηρακλείου; Τα παλιά σπίτια στην οδό Ρωμανού, στον ιστορικό πυρήνα του Λάκκου, γκρεμίζονται. Συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου κατεδαφίζουν για άλλη μια φορά κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Γιατί; Για να ανοιχτεί δρόμος!! Δρόμος πού;»

Γιάννης Ζαϊμάκης

«Ελπίζω αυτήν την ύστατη ώρα να σταματήσει η επέλαση της εργολαβικής λογικής στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που απ' ό,τι πληροφορούμαι έχει βάλει ως επόμενο στόχο το πάρκο Γεωργιάδη. Οφείλουμε να βάλουμε φρένο σε αυτές τις πολιτικές της λήθης...», τόνισε ο καθηγητής Κοινωνιολογίας κ. Γιάννης Ζαϊμάκης.

Η Λότζια υποστηρίζει ότι το υπουργείο πολιτισμού ήταν εκείνο που άναψε το πράσινο φως με την σύμφωνη γνώμη και της αρχαιολογίας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News