Παραλίγο εφιάλτης για νήπια, όταν κατέρρευσε τζαμαρία (video)

Κρήτη
Παραλίγο εφιάλτης για νήπια, όταν κατέρρευσε τζαμαρία (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο απόλυτος τρόμος, αλλά και σκηνές πανικού αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε, στο 7ο νηπιαγωγείο Κατσαμπά, μετά το σπάσιμο τζαμαρίας λόγω των θυελλωδών ανέμων.

20 μικρά παιδιά είχαν «άγιο», καθώς το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε 5 λεπτά μετά τη λήξη του ωραρίου.

Η καθαρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, ενώ οι εικόνες προκαλούν σοκ και αγανάκτηση στους γονείς των μικρών μαθητών όπως και στη Διευθύντρια του νηπιαγωγείου.

Για τα εφιαλτικά αυτά λεπτά που διαδραματίστηκαν, αλλά και για την ακαταλληλότητα του νηπιαγωγείου, οι γονείς αναζήτησαν απαντήσεις από τους αρμόδιους του Δήμου Ηρακλείου, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη δυσαρέσκεια τους για την όλη κατάσταση που βιώνουν οι μικροί μαθητές.

Σήμερα, τα μικρά παιδιά δεν έκαναν μάθημα, ενώ άγνωστο παραμένει, τι θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα.  

Πρόκειται μάλιστα για ένα κτίριο στο οποίο έληξε η μίσθωση του, με τη δημοτική αρχή να κινεί τις διαδικασίες αναζήτησης νέου κτιρίου.

Πέρα από το αίτημα για την αντικατάσταση της πόρτας με κουφώματα αλουμινίου, το μάθημα των παιδιών είναι στον αέρα, καθώς είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες αναζήτησης και εκμίσθωσης κτιρίου, το οποίο προηγουμένως θα πρέπει να ελεγχθεί από ειδική επιτροπή σε σχέση με την καταλληλόλητά του.

Κόκκινο χτύπησε η επικινδυνότητα και στην Αγία Τριάδα

Σίδερα τα οποία ήταν προεξοχή ενός κτιρίου καθώς και κεραμίδια ξηλώθηκαν από τον δυνατό άνεμο με συνέπεια να καταλήξουν μια ανάσα από μαθητές και πολίτες.

Ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν ορατός καθώς τα σίδερα που ξηλώθηκαν ήταν βαριά μεταλλική κατασκευή, με τους δημότες να ξεσπούν, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του δήμου στο επίμαχο κτίριο.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News