Η οικολογική πρόταση του Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη

Κρήτη
Η οικολογική πρόταση του Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» είναι ο τίτλος της μελέτης που θα παρουσιαστεί το βράδυ του Σαββάτου στο Πνευματικό Χανίων.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πραγματοποίηση του οράματος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη και η οποία φιλοδοξεί να αναδείξει και να προστατεύσει το φυσικό πλούτου του ορεινού όγκου.

Με την  πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την πρότυπη οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων έρχεται να κουμπώσει το σχέδιο του δήμου Χανίων για τη χάραξη νέων μονοπατιών.

Η πρότυπη οικολογική πρόταση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την ανάδειξη και ανάπλαση των Λευκών Ορέων θα παρουσιαστεί αύριο στα Χανιά από εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανισμών και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας, κάλεσαν σήμερα την κοινωνία των Χανίων να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του Ιδρύματος, επισημαίνοντας τη σημασία της ανάδειξης του σπάνιου ορεινού όγκου των Χανίων.

Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι των Χανίων στηρίζουν την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγνωρίζοντας ότι η εφαρμογή της μελέτη όχι απλά θα αναδείξει σημαντικό τμήμα των Λευκών Ορέων αλλά θα δώσει ώθηση στον περιπατητικό και ορειβατικό τουρισμό.

Η πρόταση του Ιδρύματος Μητσοτάκη για τα Λευκά Όρη περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου 15 διαδρομών, συνολικού μήκους 58 χιλιομέτρων, τη δημιουργία του Βοτανικού Κήπου Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών, ενώ μεγάλο σκέλος της δράσης αφορά στην Πρότυπη Οικολογική Αποκατάσταση σε μια περιοχή 1.300 στρεμμάτων των Λευκών Ορέων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News