''Καίνε'' πρατηριούχους τα Δημοτικά τέλη για...πεζοδρόμια

Κρήτη
''Καίνε'' πρατηριούχους τα Δημοτικά τέλη για...πεζοδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Συνήγορο του Πολίτη κατήγγειλε η ΠΟΠΕΚ την αυθαιρεσία αρκετών Δημοτικών Αρχών, όπως καταγγέλλει να προβαίνουν σε χρέωση τελών κατάληψης πεζοδρομίου στα Πρατήρια Καυσίμων, για τον υποβιβασμό του πεζοδρομίου για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο χώρο του Πρατηρίου, η οποία προβλέπεται υποχρεωτική από το Π.Δ. 118/2006 για την ίδρυση και λειτουργία των Πρατηρίων Παροχής Καυσίμων και Ενέργειας.

Η κατάτμηση του πεζοδρομίου στα σημεία εισόδου και εξόδου στο χώρο του Πρατηρίου δεν συνιστά κατάληψη, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, ………..αλλά διαπιστώνεται απλώς ο υποβιβασμός του πεζοδρομίου σε δύο σημεία, προκειμένου να εισέρχονται και να εξέρχονται από το πρατήριο οχήματα προς ανεφοδιασμό καυσίμων, εκ του οποίου (υποβιβασμού) και μόνον δεν δύναται να συναχθεί παρακώλυση της διέλευσης των πεζών», σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΠΕΚ μιλώντας στο Ράδιο 98,4.

Εν αναμονή της απάντησης του Δήμου Ηρακλείου βρίσκονται παράλληλα οι βενζινοπώλες στο Ηράκλειο αναφορικά με το αίτημα τους περί ένταξης των πρατηρίων στον τιμοκατάλογο των Δημοτικών Τελών και Φόρων των εμπορικών καταστημάτων. 

Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται καθώς ο συντελεστής του 3,90 ανά τ.μ παραμένει υψηλός παρά τη μείωση του με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς τους εντάσσει στην ίδια κατηγορία με πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News