default-image

Στάη: Είχα σεξουαλική παρενόχληση απο μεγάλο πολιτικό /video

Life
Στάη: Είχα σεξουαλική παρενόχληση απο μεγάλο πολιτικό /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, πως στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από δύο άνδρες και περιγράφει τις διαστάσεις του φαινομένου στα ΜΜΕ.

Ο ένας, όπως εξομολογείται η δημοσιογράφος στον Αντώνη Σρόιτερ ήταν πολιτικός και ο άλλος από τον χώρο των Media.

«Βέβαια και έχω δεχτεί παρενόχληση. Έχω δεχτεί από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα, πολύ παλιός πολιτικός και πολύ μεγάλο όνομα που μου την έπεσε κανονικά μες στο γραφείο, έτσι… Κι εκεί σηκώθηκα κι έφυγα, η συνέντευξη δεν έγινε. Στην ψύχρα, στην απόλυτη ψύχρα! Είχα αναρωτηθεί και είπα ότι για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι το κάνει συνέχεια. Θα πρέπει να το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν το έκανε σε μένα πρώτη φορά. Αν με ρωτήσεις αν τον έβλεπα έκτοτε και του μιλούσα του μεγάλου αυτού πολιτικού, βεβαίως όταν τον συναντούσα έξω του μιλούσα, δεν τίθεται θέμα. Μαζεύτηκε, αλλά δεν τον εκτιμούσα πια καθόλου, ούτε σαν πολιτικό. Είχα πια πλήρη εικόνα. Για μένα δεν υπήρχε ως πολιτικός, γιατί δεν μπορεί να είσαι καλός πολιτικός όταν έχεις αυτές τις συμπεριφορές. Αποκλείεται, δεν μπορείς να είσαι.

Μπαίνω νεαρή και φιλόδοξη στον χώρο της δημοσιογραφίας, αθώα. Όταν βγαίνεις από το σπίτι σου, την προσωπική σου ζωή, είσαι προστατευμένος. Σε αγαπάνε, σε αποδέχονται, είσαι αθώος. Προφανώς και απονήρευτος, πονηρεύεσαι αμέσως όμως. Εγώ αντιμετώπισα αυτό που σου περιέγραψα. Το πρώτο πράγμα, ας πούμε, ήταν στην πρώτη εφημερίδα που πήγα και δούλεψα, ήταν ο ήχος όταν πέρναγα των σχολίων των ανδρών -τότε ήμασταν και πολύ λίγες οι νέες γυναίκες στις εφημερίδες- που έκαναν σχόλια για τον σωματότυπό μου, ήταν προφανές αυτό.  Δεν υπάρχει περίπτωση να σου πω τι ακριβώς άκουγα, μία λέξη άκουγα. Άστο τώρα… Όμικρον στην καθαρεύουσα… Άκουγα σχόλια για τα οπίσθιά μου! Είναι πάρα πολύ απλό».

Tέσσερις γνωστές Ελληνίδες, από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, σπάνε τα ταμπού  μιλούν απόψε με τον Αντώνη Σρόιτερ για τη σεξουαλική παρενόχληση, στην εκπομπή «Αυτοψία» που θα προβληθεί στον ALPHA.

Μίλησαν για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στον εργασιακό τους χώρο όταν άνδρες, σε θέσεις ισχύος, τους ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να προχωρήσουν στην καριέρα τους, ενώ αναφέρθηκαν και στο κόστος που πλήρωσαν όταν είπαν «Όχι».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου -δύο φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης - μιλά για το τι συμβαίνει στον Αθλητισμό αλλά και τον Δημόσιο Τομέα όπου εργάστηκε.

Η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, που πρωταγωνίστησε στα τηλεοπτικά σποτ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, μιλά για την προσωπική της εμπειρία και απαντά στο ερώτημα  «αν υπάρχουν και Έλληνες 'Γουάινσταϊν'».

Τέλος, η πρωταθλήτρια στίβου Φανή Χαλκιά μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση στα γήπεδα αλλά και τα social media.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε βάρος του Οσκαρικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση, πολλές γυναίκες σε Αμερική και Ευρώπη έσπασαν τη σιωπή τους. Οι γυναίκες αυτές τόλμησαν να μοιραστούν και τις δικές τους ιστορίες. Μίλησαν για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στον εργασιακό τους χώρο όταν άνδρες, σε θέσεις ισχύος, τους ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να προχωρήσουν στην καριέρα τους, ενώ αναφέρθηκαν και στο κόστος που πλήρωσαν όταν είπαν «Όχι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News