default-image

Απαγορευτικό στα λιμάνια - Πλοίο παρασύρθηκε στον Πειραιά

Κρήτη
Απαγορευτικό στα λιμάνια - Πλοίο παρασύρθηκε στον Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Στο Ηράκλειο αν και έδεσαν κανονικά τα πλοία της γραμμής τα ξημερώματα, δεν θα πραγματοποιηθεί για τις επόμενες ώρες δρομολόγιο πλοίων ή σκαφών εξαιτίας του απαγορευτικού απόπλου που έχει εκδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ

Άλλωστε λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, υπήρξε και χθες έκτακτο δελτίο καιρού με το οποίο  το λιμεναρχείο ενημέρωνε για την κατάσταση και εφιστούσε την προσοχή κυρίως προς  τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων σκαφών.

Πλοίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στο λιμάνι του Πειραιά

Εξάλλου από τους ισχυρούς ανέμους παρασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Παναγιά Αγιάσου. Το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες, ενώ κοντά του έχουν ήδη πλεύσει δύο ρυμουλκά για να συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου.

Τρία ρυμουλκά βρίσκονται κοντά στο παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου" που παρασύρθηκε το πρωί, από τους ισχυρούς ανέμους, στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά. Στο ένα από τα ρυμουλκά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το παροπλισμένο πλοίο, πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ στελέχη των εταιρειών ρυμούλκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλοίο θα μπορέσει να δεθεί και να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού, αφού εξασθενήσουν οι άνεμοι. Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Επίσης από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

   Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ- 45,9 ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News