Ειδήσεις

Που θα καταπλεύσει το «εκρηκτικό» φορτίο του «Andromeda»;

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν στο Ηράκλειο για το «εκρηκτικό» φορτίο που βρισκόταν στο λιμάνι της πόλης, έφυγε το βράδυ της Δευτέρας το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος» με του 410 τόνους εκρηκτικών.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει, αύριο, τις πρωινές ώρες, το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία είχαν κατασχεθεί από το φορτηγό πλοίο «Andromeda».

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ 410 ΤΟΝΟΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το φορτίο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί στη συνέχεια σε κάποια αποθήκη του στρατού.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, το «Andromeda» που έχει κατασχεθεί θα μετέφερε τα εκρηκτικά στη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: "ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΟΛΗ"

Οι οκτώ ναυτικοί του πλοίου έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου «Andromeda», προκειμένου να απολογηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά.

Κουρουμπλής: Πετύχαμε το αυτονόητο

«Πετύχαμε αυτό που δεν ήταν τόσο αυτονόητο στην πραγματικότητα». Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο όπου βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφορικά με τη μεγάλη επιχείρηση εκφόρτωσης και απομάκρυνσης από το λιμάνι του Ηρακλείου των 410 τόνων εκρηκτικών του πλοίου "Ανδρομέδα".

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στις άμεσες ενέργειες και στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπενθυμίζοντας ότι μια παρόμοια υπόθεση στην Ρόδο διήρκησε δύο χρόνια.

Σε ότι αφορά στη περίπτωση του Ηρακλείου επεσήμανε ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από πολλούς εχθρούς του Ελληνικού Τουρισμού για να δημιουργήσουν φαινόμενα κινδυνολογίας.

Για την όλη υπόθεση, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απέφυγε να δώσει απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα όπως για ποιο λόγο κατέληξε στο λιμάνι του Ηρακλείου, το επικίνδυνο φορτίο..

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι δρομολογούνται διαδικασίες για τη μεταφορά του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας το οποίο είναι φορτωμένο με εκρηκτικά.

Στη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης των 410 τόνων εκρηκτικών του πλοίου Ανδρομέδα από το λιμάνι του Ηρακλείου και στη μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου σε στρατόπεδο στην Ηπειρωτική χώρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στην όλη επιχείρηση η οποία εξελίχθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα, για την οποία ειπε ότι το κόστος και την ευθύνη ανέλαβε ο ΟΛΗ, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει σε καίρια σημεία της όλης υπόθεσης, η οποία διερευνάται απο την Εισαγγελία.

Σχόλια