Πρωτιά: 45,9 βαθμοί στις Μοίρες, "κατακλυσμός" στον Πλατανιά

Κρήτη
Πρωτιά: 45,9 βαθμοί στις Μοίρες, "κατακλυσμός" στον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 17η Ιουλίου 2017 για τους κατοίκους της Μεσαράς και κυρίως των Μοιρών, θα μείνει βαθιά χαραγμένη όχι μόνο στη δική τους μνήμη αλλά και των μετεωρολόγων καθώς όπως μαρτυρούν τα στοιχεία εκτός του ότι η Κρήτη έζησε ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια καταγράφοντας και ανθρώπινες απώλειες, κατέγραψε και πανελλαδική πρωτιά από άποψη θερμοκρασίας.

Και αυτό γιατί στις Μοίρες το θερμόμετρο τη συγκεκριμένη ημέρα σκαρφάλωσε στους 45,9 βαθμούς, σημειώνοντας την απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του έτους και σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το meteo, στη συγκεκριμένη περιοχή, τα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.

Εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο και το γεγονός ότι η Κρήτη καταγράφει μία ακόμη πρωτιά, αυτήν την φορά σε ότι έχει να κάνει με τις βροχοπτώσεις.

Αφού στον Πλατανιά Χανίων στις 26 Οκτωβρίου, τότε που τα Χανιά επλήγησαν από την θεομηνία και υπέστησαν καταστροφές, καταγράφηκε πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό ημερήσιας βροχόπτωσης με 242 χιλιοστά βροχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ- ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη συγκαταλέγεται όμως και στη λίστα με τα 10 μεγαλύτερα ετήσια ύψη βροχόπτωσης.

Αναλυτικότερα στους Ασκίφους Χανίων έπεσαν συνολικά 1793 mm ενώ στα 10 μικρότερα ετήσια ύψη πρωταγωνιστεί ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 264 χιλιοστά βροχόπτωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News