Προτείνουν εναέριο τρένο στην Κρήτη!

Κρήτη
Προτείνουν εναέριο τρένο στην Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη προτείνει σε επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος της Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστοφόρος».

Ο Σταύρος Πολέντας αναφέρει ότι σύμφωνα με μελέτες ο χρόνος που θα απαιτείται με τρένο για τη μεταφορά από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στο αεροδρόμιο Χανίων είναι 25 λεπτά με ταχύτητες 360 χλμ/ώρα!

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι «από το 1908 η κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής που θα ένωνε την Κρήτη, αποτελούσε το "Όνειρο των Κρητικών"».

Τα βασικά σημεία της μελέτης

- Το εναέριο τρένο προβλέπεται να πιάνει ταχύτητες έως 360 χιλιόμετρα. Με ένα γρήγορο υπολογισμό η εταιρεία αναφέρει ότι η απόσταση από το αεροδρόμιο της Σούδας ''Γιάννης Δασκαλογιάννης'' μέχρι το αεροδρόμιο Ηρακλείου ''Νίκος Καζαντζάκης'' θα γίνεται σε μόλις 22 λεπτά!

- Από την εταιρεία προτείνεται η κατασκευή των σταθμών στην είσοδο της πόλης (κοντά στα σημεία στάσης των τοπικών μεταφορών) και η σύνδεσή τους με το κέντρο μέσω των αστικών γραμμών SkyWay ή μέσω των υφιστάμενων αστικών συγκοινωνιών.

- Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε το εκτιμώμενο κόστος ενός συστήματος διπλής γραμμής μεταφοράς SkyWay σύμφωνα με τα στοιχεία κόστους

- Το σύστημα SkyWay t-Transport ελέγχεται αυτόματα από υπολογιστή και είναι εξοπλισμένο με σύστημα αποφυγής εκτροχιασμού.

- Από την εταιρεία τονίζεται ακόμα ότι το δεν έχει αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν καταστρέφει την ατμόσφαιρα με καυσαέρια.

- Οσον αφορά το κόστος της διαδρομής, προβλέπεται να καθοριστεί ο μέσος ναύλος στην πίστα SkyWay, 15 ευρώ για ταξίδι Ηράκλειο-Χανιά, με τα αναμενόμενα ετήσια έσοδα να είναι περίπου 330 εκατ. ευρώ.

- Το κόστος λειτουργίας για το συγκρότημα SkyWay για τις μεταφορές και την υποδομή θα είναι περίπου 85,74 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, στην επιστολή του ο κ. Πολέντας κρίνει ότι το τρένο θα συνεισφέρει στην Κρήτη:

- Στη μείωση των τροχαίων

- Στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου

- Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

- Στην επένδυση ξένων κεφαλαίων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News