Μίνι… χοιροστάσιο χώρος της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

Κρήτη
Μίνι… χοιροστάσιο χώρος της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γουρουνάκι απολαμβάνει το λασπόλουτρο του και ξαπλώνει κάτω από μια ελιά, σε περιφραγμένο χώρο, ενώ δίπλα από το μίνι χοιροστάσιο βρίσκεται ένα κοτέτσι.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται οι εικόνες προέρχονται από τον χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί πλήρως.

Άγνωστοι περίφραξαν ένα μικρό χώρο για γουρούνια και κότες, λίγα βήματα από το δημαρχείο Χερσονήσου, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η περιοχή έχει αφεθεί στην τύχη της εδώ και δεκαετίες.

Εικόνες που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να πέφτει από τα σύννεφα, με φόντο τις εικόνες ντροπής.

Το μίνι χοιροστάσιο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον κεντρικό δρόμο ο οποίος οδηγεί προς την παραλία.

Μάλιστα, η διευθύντρια του Καλλιτεχνικού σχολείου και φιλόζωη Μαρία Καλουδιώτη βλέπει με άλλη ματιά το όλο ζήτημα, ενώ πλησίασε να ταΐσει τα γουρουνάκια.

Ενέργειες για το άμεσο ξήλωμα των περιφράξεων θα κινήσει η δημοτική αρχή.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια έκταση φιλέτο η οποία αναμένεται να μπει στο κάδρο επενδυτών για την αξιοποίηση της.  Μάλιστα, ο δήμαρχος Χερσονήσου συναντήθηκε πριν από λίγες μέρες με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ καταθέτοντας αίτημα για την παραχώρηση περίπου 100 στρεμμάτων στη δημοτική αρχή για την κάλυψη διαφόρων αναγκών, όπως στη σχολική στέγη.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News