«Καβάτζωσε» θέση για ΑΜΕΑ, γιατί… «βαριόταν να περπατήσει»

Περίεργα
«Καβάτζωσε» θέση για ΑΜΕΑ, γιατί… «βαριόταν να περπατήσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά είναι, πλέον, τα φαινόμενα των πολιτών που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους - κυριολεκτικά - όπου θέλουν και χωρίς να αναλογίζονται, όχι μόνο τις συνέπειες της πράξης τους, αλλά και το ενδεχόμενο να εμποδίζουν τους συμπολίτες τους.

Τι κι αν υπάρχει πινακίδα; Τι κι αν υπάρχουν διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα; Ο οδηγός του οχήματος της φωτογραφίας, την οποία έστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr, δε φαίνεται να νοιάστηκε για το προφανές: Ότι δηλαδή έχει παρκάρει σε θέσεις, οι οποίες απευθύνονται σε συμπολίτες μας που έχουν ειδικές ανάγκες.

Και ας «αφήσουμε» στην άκρη το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος οδηγός πάρκαρε στη θέση που προβλέπεται για τα ΑΜΕΑ, δεν είδε, έστω, ότι έχει παρκάρει οριζόντια και όχι όπως προβλέπουν οι διαγραμμίσεις;

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι τραβηγμένη το πρωί της προηγούμενης Κυριακής, στο δημοτικό πάρκινγκ στην παραλιακή, λίγο πριν το Παγκρήτιο Στάδιο, με τον αναγνώστη ο οποίος την απέστειλε να αναφέρει ότι υπήρχαν πολλές άδειες θέσεις στο συγκεκριμένο πάρκινγκ.

Χαρακτηριστικά ο αναγνώστης αναφέρει: «Μετά το λευκό βαν [βλ. εσωτερική φωτογραφία], όλες οι θέσεις είναι άδειες, όμως σιγά μην το πήγαινε εκεί κάτω, να περπατάει μετά, αφού είχε και εδώ άδειες θέσεις».

Δεν είναι θέμα συμμόρφωσης με τους τύπους, είναι ζήτημα σεβασμού και δυστυχώς είναι μία εικόνα που συναντάμε συχνά στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News