Ειδήσεις

Δίκη Γιακουμάκη: Στα «μαλακά» ο πρώην διευθυντής της Σχολής

Πόσο μειώθηκε η ποινή του πρώην διευθυντή της σχολής και γιατί μειώθηκε; Τι δήλωσε ο δικηγόρος του και η οικογένεια.

Μειώθηκε η ποινή του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολή, έπειτα από έφεση που είχε ασκήσει, προβληματίζοντας μ' αυτό τον τρόπο την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε από το Εφετείο Ιωαννίνων ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του άτυχου σπουδαστή, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η αντίδραση της οικογένειας

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν η οικογένεια περίμενε μεγαλύτερη ποινή για τον διευθυντή της Σχολής, ο δικηγόρος της οικογένειας απάντησε: "Δεν υπήρξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το ύψος της ποινής. Η οικογένεια περίμενε από την Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και σέβεται απόλυτα το προϊόν της σκέψης των εφετών δικαστών".

Καταδικάστηκε για 3 πράξεις 

Ο δικηγόρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε: "Είναι μία απόφαση που μας δίνει μία γλυκόπικρη γεύση, αφενός μεν καταδικάστηκε ο κ. Μάντζιας, αλλά για πολύ λιγότερες πράξεις, ελάχιστες πράξεις. Είχαμε περίπου δεκαπέντε στον πρώτο βαθμό. Τελικώς για τρεις συμπεριφορές. Η μία ήταν ότι τον έκλεισαν σε μία ντουλάπα και του έλεγαν να τραγουδήσει. Η άλλη ήταν ότι του έβαλαν κρύο νερό στο μπάνιο και η άλλη ήταν γιατί τον ξύρισαν".

Πρωτόδικα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και άσκησε έφεση. Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, κρίθηκε ένοχος για τρεις εκφοβιστικές πράξεις σπουδαστών σε βάρος του Γιακουμάκη και όχι 15, για τις οποίες είχε καταδικαστεί πρωτόδικα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Ωστόσο, ο κ. Κούγιας τόνισε, πως τόσο στο πρώτο δικαστήριο, όσο και στο Εφετείο, δεν «υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία, αλλά κατατέθηκαν φήμες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια