default-image

Ζουράρις: Αριστοφανικό αριστούργημα το «βουντού -βουντού»

Ελλάδα
Ζουράρις: Αριστοφανικό αριστούργημα το «βουντού -βουντού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι «αριστοφανικό αριστούργημα» και «παιδεία» το «βουντού - βουντού», το γηπεδικό σύνθημα που χρησιμοποίησε στην επίμαχη συνέντευξή του και που τον οδήγησε τελικά στην παραίτηση από την κυβέρνηση,  υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας, ο Κώστας Ζουράρις, καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπέβαλε την παραίτησή του γιατί «είναι ευγενής» και γιατί «δεν είναι όλοι Ζουράριδες», ενώ αποκάλυψε ότι διατηρεί την βουλευτική του έδρα, η οποία είναι προσωπική όπως είπε, αλλά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή όχι.

Ο κύριος Ζουράρις εμφανίστηκε φορώντας μπλουζάκι με το σύνθημα «έρχομαι από μακριά και πάω μακρύτερα», ενώ εμφανίστηκε να επιμένει σε όσα έχει δηλώσει κατά την διάρκεια της θητείας του και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο, όπως οι δηλώσεις του για το «αν χάσουμε 18 νησιά» ή για τους μαθητές που «στις εκδρομές πηγαίνουν στα μπουρδέλα».

Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στην ερώτηση εάν παραμένει στην Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Κώστας Ζουράρις απάντησε… πως δεν ξέρει.

"Δεν έχω ιδέα," είπε μιλώντας στην εκπομπή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως κάτι τέτοιο δεν έχει συζητηθεί.

Λίγο αργότερα πάντως ανέφερε ότι η παραμονή του στην βουλή είναι μια προσωπική απόφαση και δεν έχει να κάνει με την παραμονή του ή όχι στις τάξεις των ΑΝΕΛ.

Τόνισε μάλιστα ότι ήταν έτοιμος να παραιτηθεί και για εθνικούς λόγους διαφωνώντας με τους χειρισμούς στα ζητήματα με την Αλβανία και ειδικά σε ό,τι αφορά στον αλβανικό αλυτρωτισμό όπως εκφράζεται μέσα από τα βιβλία των γειτόνων, όπως είπε πάντως έπεσαν όλοι πάνω του και εκείνος δυστυχώς δεν επέμεινε.

Εθνικό είναι το ζήτημα στο οποίο επίσης ίσως διαφωνήσει όπως είπε με την κυβέρνηση, λέγοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον ο Κ. Ζουράρις, σύμφωνα και με το protothema, τόνισε πως έχει την άποψη ότι πρέπει να κυβερνήσει η αριστερά ως το τέλος της εντολής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News