Σήμερα η απολογία του πληρώματος του πλοίου «Andromeda»

Κρήτη
Σήμερα η απολογία του πληρώματος του πλοίου «Andromeda»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι του ανακριτή Πειραιώς περνούν σήμερα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Andomeda» που μετέφερε μία τεράστια ποσότητα εκρηκτικών τα οποία «εάν αρχίσουν να πέφτουν κεραυνοί… Με συγχωρείται, αλλά τότε εγώ δε θα ήθελα να βρίσκομαι στο Ηράκλειο», είχε πει ο πλοίαρχος του πλοίου Θεόδωρος Ρέλλος.

Πρόκειται για 410 τόνους εκρηκτικά που βρίσκονται ακόμη στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο κ. Ρέλλος είχε τονίσει την επικινδυνότητα του φορτίου.

Οι οκτώ ναυτικοί, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, την περασμένη βδομάδα μεταφέρθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά, όπου και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιώς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή γι' αυτά που κατηγορούνται.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΕΝΟΨΕΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ «ANDROMEDA»

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες είχε βγάλει ανακοίνωση πως το επικίνδυνο φορτίο θα φύγει από το λιμάνι του Ηρακλείου. «Άμεσα με συντονισμό που έγινε με όλους τους παράγοντες του Στρατού και με το ενδιαφέρον του ίδιου του υπουργού και του Αρχηγείου, μεταφέρονται σε ασφαλείς χώρους του Στρατού», ανέφερε μιλώντας για τους 410 τόνους εκρηκτικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News